Veldvoetbal

Scheidsrechter zonder strafschopgebied

Een jeugdscheidsrechter heeft geen VAR. Geen grensrechters. Soms zelfs geen lijnen. En dat is af en toe best lastig, ondervond pupillenscheidsrechter Conrad.

Lees meer...

Meer dan zomaar een overwinning...

Niet met wervelend voetbal, wel met veel inzet en passie lukte het Drachtster Boys vanmiddag eindelijk weer eens zichzelf met drie punten te belonen, daar waar de vorige twee duels onfortuinlijk in blessuretijd waren verloren. Maar de winst zat ‘m zeker ook in de groei van het geloof in eigen kunnen, het scorend vermogen van de ploeg en het individuele zelfvertrouwen van de spitsen Rob Schokker en Robin Zuidema.

Lees meer...

Ommar Jager nieuwe hoofdtrainer bij vv Drachtster Boys

Met ingang van 1 juli 2020 is Ommar Jager de nieuwe hoofdtrainer van Drachtster Boys. De 42-jarige in Groningen woonachtige trainer is momenteel in zijn derde seizoen werkzaam bij de beloften van vv Drachtster Boys, uitkomend in de reservehoofdklasse. Eerder was Jager onder andere werkzaam als jeugdtrainer bij FC Groningen, ACV en VV Helpman. Momenteel is Luitzen Nijboer hoofdtrainer van Drachtster Boys.

Lees meer...

Drachtster Boys delft in extremis onderspit tegen Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN - Het is de 97e minuut van de wedstrijd wanneer spelers van Drachtster Boys verslagen op de koude en slechte grasmat neerstorten, toch nog een nederlaag op een moment dat een punt mee in de bus leek te gaan. In een zeer interessante tweede helft waarin de Drachtsters een 3-1 achterstand weten om te buigen in 3-3 en lijkt de overwinning zelfs nog in beeld.

Lees meer...

'Mag ik er nog even in?'

Terwijl ik aan kom lopen om de tweede helft van het team van mijn zoon nog even mee te pikken, komen de jongens net de kleedkamer uit. Ze hebben thee gedronken en met coach Marcel de strategie voor de tweede helft besproken, want ze staan er niet echt goed voor.

Lees meer...

Sneu verlies voor Drachtster Boys

DRACHTEN - Een prachtig statement aan het begin van de wedstrijd Drachtster Boys-Oranje Nassau Groningen van zowel beide ploegen als publiek: de minuut staande ovatie voor Excelsior-spelers als Mendes Moreira en international Georginio Wijnaldum, maar ook amateurspelers als Pernelly Biya uit Apeldoorn, die aangifte durfde te doen tegen de racistische opmerkingen die tijdens een voetbalwedstrijd naar zijn hoofd werden geslingerd, daar waar veelal de pragmatische aanpak van het negeren -voor de lieve vrede (!)- wordt gekozen.

Lees meer...

De competitiestart van Vrouwen 1

Je kunt een wedstrijdverslag van één wedstrijd doen, maar je kunt ook meerdere wedstrijden in éen verslag doen. Dat deed leider Klaas Elzinga van Vrouwen 1. De competitiestart van Vrouwen Veld 1 kent ups en downs.

Lees meer...

JO17-2 wint derby ruim

DRACHTEN - Zaterdag 16 november, de thuiswedstrijd tegen VV Drachten staat op het programma. De wedstrijd die vorige week in Buitenpost gespeeld zou worden, is uitgesteld. Dit in verband met een zeer triest voorval voor een van de spelers van de JO17-2.

Lees meer...

JO17-3 speelt gelijk tegen Ropta Boys

DRACHTEN - Hierbij het wedstrijdverslag van de JO17-3 tegen Ropta Boys JO17-1. Na de 0-2 overwinning vorige week tegen koploper Friese Boys, stond nu de wedstrijd tegen Ropta Boys op het programma. Dit is een directe concurrent voor het kampioenschap en we moeten dus volop aan de bak.

Lees meer...

Soms zit het mee, soms zit het tegen

ZWOLLE - “Onze tegenstander van vanmiddag is een onbekende en er is naar mijn weten ook nog nooit eerder tegen gespeeld”, aldus assistent-trainer Roy Agten in het voorwoord van het programmaboekje voor de wedstrijd vv SVI en Drachtster Boys. Dat liet onverlet dat het vanmiddag een mooie pot voetbal werd met twee aanvallende ploegen die het publiek op een attractieve wedstrijd trakteerden. Helaas keerden de Drachtsters met lege handen huiswaarts.

Lees meer...

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors