JO17-2 wint derby ruim

DRACHTEN - Zaterdag 16 november, de thuiswedstrijd tegen VV Drachten staat op het programma. De wedstrijd die vorige week in Buitenpost gespeeld zou worden, is uitgesteld. Dit in verband met een zeer triest voorval voor een van de spelers van de JO17-2.

Vandaag lag de focus weer op een competitiewedstrijd. VV Drachten thuis, de Drachtster derby… Een mooi affiche. Op voorhand worden er een aantal statistieken uit andere teams en categorieën doorgenomen. Ondanks dat het seizoen nog vrij jong is, lukt het VV Drachten bijna niet om van Drachtster Boys te winnen.

 

Aan O17-2 vandaag de taak om hier een passend vervolg aan te geven. Los van de statistieken zou een overwinning tegen VV Drachten betekenen dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om aansluiting te vinden bij de subtop in de Hoofdklasse. De belangen zijn daarom groot en dat weten de aanwezigen ook. Ondanks het vroege tijdstip, de lage temperatuur en het snijdende windje zijn er veel vrienden en familieleden op deze wedstrijd afgekomen.

1119 jo17-2 drachten 01

Duidelijke intenties

De wedstrijd start en onze intenties zijn duidelijk, wij willen winnen. Echter blijkt dit niet een eenvoudige ‘walk-over’ te worden. VV Drachten staat in de beginfase goed georganiseerd en verdedigend geven ze weinig weg. Onze jongens komen niet verder dan een paar speldenprikjes die geen goals opleveren. Halverwege de eerste helft neemt VV Drachten het initiatief meer in handen en juist in deze fase komen wij er weer een keer snel uit. Een goede pass zorgt ervoor dat Jesse één-op-één op de keeper afkomt. Deze kans wil hij graag stijlvol benutten en hij stift de bal over de uitstormende doelman heen. Sem komt nog inlopen, neemt het zekere voor het onzekere en werkt de bal nog hard tegen de touwen. Of dit nu voor of achter de doellijn gebeurde is nog de vraag, maar de 1-0 hangt er in! Deze openingsgoal geeft ons vleugels en een paar minuten later wordt Jesse wederom diep gestuurd. Nog voor hij goed en wel heeft nagedacht wat hij met deze poging kan doen, wordt hij door de doelman getorpedeerd, strafschop! David neemt plaats achter de bal en schiet zuiver binnen: 2-0.

1119 jo17-2 drachten 02

Kwaliteitsverschil

VV Drachten zet weer aan, maar het kwaliteitsverschil wordt in deze fase blootgelegd. Waar VV Drachten niet verder komt dan een kopballetje in de handen van doelman Kjeld, is het aan de andere kant alweer raak. Een schitterende steekpass van Evelien zet Jesse wederom alleen voor de keeper en met een verfijnde stift rondt hij fraai af: 3-0. Binnen twee minuten nadat VV Drachten afgetrapt heeft is het alweer raak. Ditmaal is het de sterk spelende Julian die vanaf de cornervlag zijn techniek etaleert. Op de achterlijn passeert hij een mannetje of drie om vervolgens terug te leggen op de vrijstaande Sem. Sem zet er eenvoudig een voet tegen aan en tekent voor de 4-0.

 

Met deze stand gaan we de rust in. En wat aanvankelijk nog geen eenvoudige ‘walk-over’ leek te worden, ziet er nu stukken rooskleuriger uit. We maken ons op voor de tweede helft en vragen ons af waar dit vandaag gaat eindigen.

 

Het is in de tweede helft lang wachten tot er kansen komen. Het zijn er niet veel en ook nog overwegend aan de verkeerde kant. VV Drachten weet haar spits in korte tijd twee keer vrij te spelen. Voor Kjeld een mooie gelegenheid om te laten zien wat hij in huis heeft. Hij maakt zijn goal goed klein en met een katachtige reflex voorkomt hij dat VV Drachten ook maar het idee krijgt dat er wat te halen valt. Wij zijn hierdoor weer even bij de les en geven verdedigend niets meer weg. Aanvallend is de urgentie uit het spel om nog verder uit te lopen waardoor de wedstrijd door ons op volwassen manier uitgespeeld wordt. De 4-0 eindstand was dus al na 40 minuten bereikt.

 

Een goede en volwassen prestatie van het team en een driepunter die na de afgelopen donkere periode, zeer zoet smaakt.

 

Aankomende maandag wordt er thuis geoefend tegen de Trynwalden en volgende week zaterdag vervolgen wij de competitie in Leeuwarden bij de plaatselijke Zwaluwen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors