JO17-3 speelt gelijk tegen Ropta Boys

DRACHTEN - Hierbij het wedstrijdverslag van de JO17-3 tegen Ropta Boys JO17-1. Na de 0-2 overwinning vorige week tegen koploper Friese Boys, stond nu de wedstrijd tegen Ropta Boys op het programma. Dit is een directe concurrent voor het kampioenschap en we moeten dus volop aan de bak.


1111 JO17-3-ropta boysWe spelen deze wedstrijd met rouwbanden ivm het veel te vroeg overlijden van Gert Jan Miedema. Rust zacht. Na een indrukwekkende minuut stilte beginnen we aan de wedstrijd. We beginnen de wedstrijd goed en merken al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Het spel gaat op en neer met aanvallen van beide teams. Na ongeveer 10 minuten is er een duel in het zestienmetergebied. De bal komt voor de voeten van Jesper en deze weet de 1-0 te scoren. We zijn op de goede weg.
Opnieuw wordt er een mooie aanval opgezet. De bal wordt cross gespeeld van de ene kant van het veld naar de andere. Lars komt in balbezit en geeft de bal mooi voor. Jesper weet het net niet af te ronden. Gelijk in de tegenaanval komt Ropta Boys gevaarlijk voor ons doel. Gelukkig hebben wij Maurice op goal en deze weet de bal te keren. Ook weet Ropta Boys nog de lat te raken, maar het blijft 1-0.


Na de rust zijn we er nog niet helemaal bij en wederom komt Ropta Boys weer gevaarlijk bij onze goal. Ook deze aanval wordt afgeslagen. De tweede helft spelen we wat slordiger. We weten niet echt de bal in de ploeg te houden, wat resulteert in een tegengoal in de 10 minuut van de tweede helft. Na een mooie aanval van Ropta Boys weten ze te scoren. Stand 1-1. De wedstrijd gaat gelijk op. Aanvallen over en weer. Na een mooie pass van Jesper komt Festim in scoringspositie. Festim schiet, maar de keeper van Ropta Boys heeft een mooie redding. Jammer voor ons, maar het blijft 1-1. Dit is tevens de einduitslag.


We laten 2 puntjes liggen, wat niet goed is richting het kampioenschap. Na de wedstrijd wordt er druk geappt en horen we dat Friese Boys, de andere kampioenskandidaat, verloren heeft bij Rottevalle. Hierdoor blijven we bovenaan staan en hebben we alles nog zelf in de hand. Met nog 4 wedstrijden te spelen zijn we nog volop in de race voor het kampioenschap. Rottevalle zal de lastigste tegenstander hier in zijn. Nu is het noodzaak om de koppies er bij te houden en alle wedstrijden na ons toe te trekken. We hebben een mooi, leuk en goed team en als we de resterende wedstrijden doen wat we goed kunnen, namelijk voetballen zie ik een kampioenschap in het verschiet. Op naar de volgende tegenstander Gorredijk.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors