Drachtster Boys JO15-2 wint weer na een moeizame reeks

DRACHTEN - Na de laatste wedstrijd heeft DB JO15-2 de zegereeks voortgezet door te winnen van de Zeerobben, 6-2 (thuis, 5 oktober 2019). Van deze wedstrijd is een mooi videoverslag gemaakt. Daarna was er echter weinig vrolijks om over te schrijven!


Het begon bij Harkemase Boys JO15-1 op 12 oktober 2019. DB JO15-2 was helemaal niet in goeden doen en het lukte moeilijk om goede aanvallen op te zetten. Harkemase Boys was sterk voorin en maakte drie goals, ondanks goed keeperswerk van Bastiaan, die inviel omdat Melcher zijn nek geblesseerd had op de trampoline. Harkemase Boys ging er dus met de winst vandoor: 3-0. Gelukkig was Zeerobben in dezelfde speelronde de baas over FC Burgum, zodat DB JO15-2 ondanks het verlies toch nog tweede stond in de competitie.

1107 JO15-2 1

Op 19 oktober 2019, de eerste dag van de herfstvakantie, volgde de bekerwedstrijd tegen LAC Frisia JO15-1. Kevin wenste de spelers nog even succes met een appje uit de VS. De verwachtingen waren echter niet al te hoog gespannen, want deze derde divisionist stond hoog in de eigen competitie. Desalniettemin ging de eerste helft tamelijk goed en bleef de schade beperkt tot 0-2 bij rust. Na de rust begon LAC Frisia heel sterk en het was al gauw 3-0. Melcher moest geblesseerd van het veld na de 0-4, waarbij hij onzacht in aanraking kwam met de spits die ondanks dat toch scoorde. Mike nam het keepen over. DB JO15-2 was nu de weg kwijt en LAC Frisia JO15-1 bereikte de volgende ronde van de beker met een klinkende 0-13 uitoverwinning tegen onze arme jongens en meiden.


De volgende zaterdag volgde een uitwedstrijd bij Broekster Walden JO15-1. Gezien de plaats op de ranglijst had DB toch wel een flinke kans. Helaas kampte DB JO15-1 met een hele trits blessures en waren Fergino, Jens en Thijs aan dat team uitgeleend voor hun thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen JO15-1 (eindstand 0-2). Verder was Melcher nog niet van de partij vanwege de voetblessure die hij in de bekerwedstrijd had opgelopen. Bastiaan was zijn vervanger. Behalve Broekster Walden was ook de wind een tegenstander (de schrijver van dit stuk was op weg terug van een congres in de VS, dus dit is van horen zeggen). Het bleef tot het einde spannend, maar helaas voor DB JO15-2 eindigde Broekster Walden als winnaar met 2-1.

1107 JO15-2 2

Bij de zesde speelronde (2 november 2019) was DB JO15-2 weer redelijk compleet, op Melcher (geblesseerd en vervangen door Bastiaan) en Fergino (JO15-1) na – zelfs Kevin was weer terug uit de Verenigde Staten. De tegenstander was FVC JO15-1, thuis in het Drachtster Bos, op het moment van aftrappen de gedeelde nummer 2. De Boys begonnen wat weifelend in de eerste tien minuten, maar daarna namen we al snel de volledige controle over de wedstrijd met meerdere mooie aanvallen en lange fasen van omsingeling van het strafschopgebied van de Leeuwarders. Uit een zo'n omsingeling kon Damian met buitenkant rechts op fraaie wijze een voorzet binnen werken. Een paar minuten later maakte Jens 2-0 na weer een mooie aanval, waarna Jens de keeper omspeelt en afrondt. In het vervolg van de eerste helft vergaten we de score verder uit te bouwen. FVC hebben we niet of nauwelijks gezien voor de neus van Bastiaan. In de tweede helft was het meer een open wedstrijd, waar beide teams nog tot scoren hadden kunnen komen, maar dit gebeurde niet. DB JO15-2 won met 2-0!

 

Helaas hebben directe concurrenten Harkemase Boys, Zeerobben, Burgum en Bolsward ook niet stil gezeten en staat DB JO15-2 nog steeds op de vijfde plaats, met evenveel punten als Zeerobben en Harkema, die net een iets beter doelsaldo hebben. Je zou dat dus een gedeeld derde plaats kunnen noemen; een plaats die nog alle gelegenheid geeft het vizier naar boven te richten. Volgende week bijvoorbeeld, tegen Bolsward dat met slechts 1 punt verschil de tweede plaats bezet!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors