JO17-3 houdt het hoofd koel tegen Drachten JO17-2

DRACHTEN - De 3e derby van dit seizoen tegen VV Drachten 17-2 staat vandaag op het programma. Na een 4-1 zege in de beker en een 13-0 overwinning tijdens een oefenwedstrijd, zijn beide teams weer klaar om de strijd tegen elkaar aan te gaan. Het is nu zaterdag 26 oktober 14.30. aanvang van de wedstrijd en het belooft wat te worden.


Het eerste kwartier gaan we gelijk op met de tegenstander. We zijn lekker aan elkaar gewaagd en er zijn wat kansen over en weer. Na vasthouden op de rand van de 16 krijgen wij een vrij trap. Steven eist de bal op en werkt de vrij trap fraai in de kruising. 1-0 voorsprong. Hierna krijgen wij de overhand en spelen lekker verder. Wij houden de druk erop en Steven komt in balbezit. Hij maakt een mooi actie en rondt het weer op een fraaie manier af. 2-0.


Het spel blijft op en neer gaan. VV Drachten krijgt echter niet veel kansen. Wij veroveren de bal weer en na een mooie aanval over rechts komt de bal bij Lars, die de bal via de korte hoek in de kruising schiet. 3-0. Alleen maar mooie goals deze wedstrijd. VV Drachten geeft echter nog niet op. Via een counter weten ze de 3-1 te scoren. Wij houden ons koppie erbij en blijven voetballen. We spelen lekker, maar hier en daar een paar kleine foutjes. We zijn weer volop in de aanval en krijgen wederom een vrije trap op de 16. Er ontstaat wat commotie op het veld, want de tegenstander is het niet eens met de scheidsrechter. De gele kaart wordt meerdere malen getrokken en nadat de rust weer iets is wedergekeerd neemt Davey de vrije trap. Deze gaat er helaas niet in door een mooie redding van de keeper.


Deze periode van de wedstrijd is hectisch. VV Drachten voelt zich tekort gedaan en blijft praten tegen de scheidsrechter met als gevolg dat er nog een paar gele kaarten volgen. Hierdoor wordt de trainer van VV Drachten gestraft en mag zich niet meer met de wedstrijd bemoeien. Na de rust gaan we verder. Drachtster Boys gaat verder met waar we gebleven waren, voetballen en scoren. Nu is het de beurt aan Rick. Rick krijgt de bal net buiten de 16 en drukt af. Kruising. Lekkere goal. VV Drachten is het nu helemaal kwijt, maar daar hebben wij geen boodschap aan. Na een mooie opgezette aanval maakt Lars zijn 2e van de wedstrijd. Inmiddels is het 5-1. Er kan voor ons niks meer misgaan.

 

Wederom ontstaat er weer een hectische situatie. Eén speler van Vv Drachten wordt verwijderd en we spelen tegen 10 man verder. Wij blijven lekker door voetballen. Na een slechte uittrap van de keeper controleert Steven de bal en rondt weer fraai af. Hattrick. 6-1. We zijn nog een beetje aan het nagenieten en daardoor verslapt het spel heel even en na wat gerommel in de 16 wordt het 6-2 door een ongelukkige eigen goal. Hierna pakken we het weer op en gaan verder met waar we gebleven waren namelijk: scoren. Er wordt weer een mooie aanval opgezet en na een voorzet van Festim, scoort Jelte de 7-2. Dit is tevens de eindstand.

 

Het blijft nog een beetje onrustig na de wedstrijd, want de tegenstander is het nog steeds niet eens met de scheids. De jongens onderling praten gelukkig normaal met elkaar. Zij komen elkaar maandag op school wel weer tegen. 3 zeges in 1 seizoen tegen Vv Drachten. Een mooie opsteker, zodat we volgende week met een opgeheven hoofd de strijd aan kunnen gaan tegen de koploper Friese Boys.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors