JO17-3: een overwinning die telt

FRIESCHEPALEN - Zaterdagochtend. Nu niet al te vroeg verzamelen we voor de uitwedstrijd tegen RWF in Frieschepalen. Met een bijna compleet elftal gaan we daar voetballen. We missen alleen Marc door een blessure, verder zijn we compleet. Het zonnetje schijnt weer heerlijk. Prima voetbalweer en voor de supporters die elke week meegaan lekker om langs de lijn te staan.


Vandaag zet Lucas de lijnen uit. Na onze warming-up beginnen we om 10.30 aan onze wedstrijd. We starten goed en zijn al snel de bovenliggende partij, alhoewel er voldoende tegenstand is. Er wordt goed gecombineerd en we krijgen genoeg kansen, echter deze worden niet benut. Ook de tegenpartij komt een paar keer gevaarlijk bij ons doel, maar daar hebben onze verdedigers en keeper een passend antwoord op. Zo om en nabij de 20e minuut wordt de bal rustig door Mischa en Teun uitverdedigd, waarna de bal bij Jesper terecht komt. Deze heeft een splijtende pass op Jorrit, waarna Jorrit de bal beheerst in het net werkt. 0-1 voorsprong. We blijven hierna lekker door voetballen en houden het betere van het spel. Op naar de rust.


Aan het begin van de tweede helft krijgt Festim een goede kans. Hij maakt een mooie aktie, waarbij hij zichzelf vrijspeelt. Het schot wat er uit voort komt eindigt keihard op de lat. Jammer de aktie had beter verdiend. De tweede helft gaan we ook weer goed van start. We blijven lekker voetballen, al wordt de tegenstander wel sterker. Er komen kansen over en weer, echter er wordt niet gescoord. Onze verdediging blijft alle ballen wegwerken en Maurice onze keeper laat geen bal door. Wij krijgen zelf ook nog een aantal kansen, alleen wij weten ook niet te scoren. 0-1 blijft het. Weer een overwinning die telt. We nemen de 3 punten mee naar Drachten. We doen lekker mee boven in en hopen dit vast te houden. Volgende week thuis tegen Rottevalle, op naar de volgende drie punten.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors