Eerste driepunter voor JO17-2

DRACHTEN - De 3 beker wedstrijden werden vooral benut om aan elkaar te wennen in de nieuwe samenstelling. Vorige week startte de competitie en wist JO17-2 een punt mee naar huis te slepen. Vandaag speelde ze hun eerste thuiswedstrijd tegen SC Joure JO17-2.

In de 1e helft starten ze goed, er wordt veel hoogdruk gezet wat resulteerde in kansen en een doelpunt in 22e min. door Lydia Bijlstra, 1-0 voor Drachtster Boys. Daarna zakte het in bij de thuisploeg en lukt het SC Joure om meer druk te zetten. Hierdoor werd SC Joure sterker en creëerden ze ook kansen, het lukte ze echter niet om de Keeper van Drachtster Boys te passeren. In de laatste fase van de 1e helft pakte JO17-2 het weer op en kregen ze meer controle over de wedstrijd. Het zorgde voor meer druk op de tegenstander door hoog druk te zetten werden ook weer gevaarlijk.

1003 jo17-2

Na rust vielen de linies van Drachtster Boys uit elkaar en daardoor kreeg SC Joure veel ruimte om te voetballen. Dat zorgde dat de gasten beter in hun spel kwamen. Hierdoor wisten ze kansen te creëren, maar nog geen doelpunt. Door hun druk ontstond werd het voor Drachtster Boys mogelijk om te counteren, de recente ingewisselde Jesse de Boer maakte daar gebruik van en scoorde in 44e min de 2-0. Nog geen 5 minuten later maakt Jesse de Boer middels een kopbal de voorsprong nog groter, 3-0 op het scorebord. Het vertrouwen zakte bij SC Joure weg na het laatste tegendoelpunt. En daar maakte JO17-2 gebruik van . In de laatste minuut, na een mooie aanval en actie maakte Sem Groen de 4-0, wat tevens de eindstand was.

 

De eerste 3 punten van het seizoen en een dosis zelfvertrouwen bleven bij de thuisclub. Volgende wedstrijd is op zaterdag 26 oktober uit tegen Be Quick Dokkum JO17-1.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors