Drachtster Boys JO15-2 wint na goed begin van LAC Frisia 1883 JO15-2

DRACHTEN - Het was een regenachtig weekend, maar op zaterdag om 9:00 uur was het nog droog op veld B, en zelfs de zon liet zich nog even zien. DB JO15-2 had de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen de Leeuwarders van LAC Frisia. De vraag was of JO15-2 zijn ongeslagen status ook vandaag kon handhaven!


Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Er was een aantal gevaarlijke aanvallen van LAC Frisia, waaronder een hoekschop die door Melcher hoog uit de lucht werd geplukt. DB probeerde het een aantal keer over rechts, waar het erg druk was. Toen was daar de aanval over links. Senda schiet, de keeper lijkt hem over de achterlijn weg te werken, maar Benjamin kan hem nog net in de verre hoek schieten: 1-0.


Nu is de DB-beer echt los, en er volgen een aantal mooie aanvallen; Resa, Jens, Mike en Fergino komen in scoringspositie maar scoren helaas net niet. In het laatste deel van de tweede helft volgen twee soortgelijke goals. Voor de eerste weten Senda en Mark bij een aanval over links een hoekschop te versieren, en Fergino scoort. De tweede volgt ook uit een hoekschop. Dit keer treft Mike mooi doel. Rusten met 3-0. Dat gaat goed!

1001 jo15 2

 

Veel druk

In de tweede helft is er veel druk vanuit LAC Frisia. Senda en Jens krijgen nog kansen op een hogere score, maar het is LAC Frisia dat via een mooie aanval een spits 1-op-1 voor Melcher weet te krijgen, die daaruit knap scoort. LAC Frisia krijgt er weer fiducie in en voert de druk verder op. DB komt er nu niet meer vaak uit – er volgen nog maar een paar kansen, waaronder een van Milan, die net terug is van een blessure en goed voor de dag komt. Gelukkig weten middenveld en verdediging te voorkomen dat LAC Frisia vaak voor het doel komt. De stand blijft dus 3-1.
DB JO15-2 heeft de ongeslagen reeks dus kunnen voortzetten. Toch leek er aan het einde van de eerste helft meer in te zitten; jammer dat het niet gelukt is die goede vorm vast te houden om zo een monsteruitslag te produceren. Door het doelsaldo van +4 is DB nu vierde in de hoofdklasse-03. De derde plaats wordt ingenomen door Zeerobben JO15-1; die komende zaterdag op bezoek komen. Dat belooft dus een mooie pot te worden!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors