JO15-2 bekert verder

DRACHTEN - Na de verrassende winst in de eerste bekerwedstrijd op 31 augustus tegen derde divisionist Heerenveense Boys, werd vorige week ook de tweede wedstrijd gewonnen, 1-2 in Wolvega. Alle goals in die wedstrijd vielen in de eerste helft, maar juist de tweede helft werd er goed gevoetbald en was een grotere uitslag heel normaal geweest. Hierdoor was de opdracht deze zaterdag thuis tegen sv Marum duidelijk: minimaal gelijk spelen om door te gaan in de beker.


Aan onze stand waren we verplicht de wedstrijd te winnen: we staan voorafgaand aan de wedstrijd bovenaan in de poule met zes punten uit twee wedstrijden, terwijl Marum onderaan staat met nul punten uit twee wedstrijden. Onderschatting is dan een snel gemaakte fout, en dit vormde dan ook de basis de afgelopen week tijdens de trainingen. Gelukkig pakten de Boys dit goed op, want na een uitstekende trainingsweek waarin we twee keer met de complete groep hebben kunnen trainen (behalve de nog geblesseerde Milan), begonnen we goed aan de wedstrijd. De Groningse tegenstander werd snel vastgezet en met een paar oogstrelende aanvallen was Drachtster Boys al vroeg dichtbij een voorsprong. Toen die er echter niet kwam, begon de wedstrijd langzaamaan te kantelen. Marum speelde op een manier die we nog niet eerder hadden gezien, waardoor het heel erg zoeken was voor ons. Dit leidde ertoe dat we vooral op het middenveld met regelmaat overlopen werden. ‘Nummer 6’ Resa kwam veelvuldig tegenover twee of zelfs drie tegenstanders te staan, waardoor Marum continu kon opstomen en met steekpasses erg gevaarlijk werd. Zelf konden we amper nog opbouwen, omdat de tegenstander eenvoudig maar effectief onze aanvallen onschadelijk wist te maken. Gelukkig overleefden we deze fase en gingen we met 0-0 de rust in.


In de rust volgden de nodige omzettingen. In de opbouw moesten we de ruimte elders gaan zoeken en ook verdedigend werden wat puntjes op de i gezet. Dit had onmiddellijk het gewenste effect. Het publiek zal de koffie nog niet op hebben gehad toen Jens na een fraaie aanval over de rechterkant van een meter of twaalf bekeken binnen schoot: 1-0. Hierna waren de Boys echt los. We konden de bal veel beter in de ploeg houden en sv Marum met veel succes vastzetten op eigen helft. Toen dit een keertje misging, kwamen ze ook meteen één-op-één met keeper Melcher, maar die redde fantastisch. In het vervolg van de tweede helft nam de frustratie wat toe bij onze tegenstander, maar zoals we ook al in de wedstrijd tegen Heerenveense Boys zagen, deerde dit onze jongens en meisjes totaal niet en gingen ze onverstoord verder. Een paar grote kansen werden nog gecreëerd uit een aantal mooie aanvallen, maar deze werden toch weer niet verzilverd, waardoor het spannend bleef. In de laatste tien minuten kwamen de Groningers weer wat meer op onze helft, vooral met wat vrije trappen. Melcher stond hierbij keer op keer z’n mannetje en voorkwam zo dat Marum echt gevaarlijk kon worden. Met een paar goede counters werd JO15-2 weer even dreigend en hadden we opnieuw grote kansen, maar zonder een extra doelpunt. Eindstand: 1-0.


Door naar de knock-out fase van de beker dus, vooraf leek dat een onmogelijke opgave. Maar deze leuke groep voetballers is leergierig en ontwikkelt zich snel. Er wacht ons een mooi seizoen in de Hoofdklasse, waarin we alle zeilen bij zullen moeten gaan zetten, maar misschien wel weer kunnen verrassen! Zaterdag wacht de eerste competitiewedstrijd, uit tegen ST Stiens/DTD. Het begin van…?

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors