JO15-2 begint goed aan het seizoen: winst in beker tegen Heerenveense Boys

DRACHTEN - De JO15-2 2019/2020 is een mooie groep spelers, die in komend seizoen in de hoofdklasse is ingedeeld. Al voor de zomer is er voor het eerst getraind met trainers Kevin Bloemberg en Lucas Postma (die inmiddels is aangesteld als trainer van de JO17-2) en er was een ouderavond belegd waarin de plannen zijn doorgenomen. Kevin en Lucas zouden zich eerst richten op de verdediging (massa's tegendoelpunten is voor niemand leuk) en als dat goed staat zou het team door gaan met het ontwikkelen van het spel op het middenveld en in de aanval.

Kevin had drie oefenwedstrijden op het programma gezet voor de start van de bekercompetitie. De eerste, vlak voor de vakantie, was niet al te moeilijk en werd gewonnen. De tweede, tegen VV Heerenveen JO15-2, werd na een gelijke strijd gewonnen met 4-3. De laatste, op een èrg warm veld in Leeuwarden, tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-1, speelde DB moeizaam, maar de boel kwam in de tweede helft op gang na een foutje van de keeper, en DB een goal cadeau kreeg. Eindstand 2-0.

 

Aan elkaar gewend

Zodoende verscheen het team al enigszins aan elkaar gewend, aan de start van het bekerduel tegen Heerenveense Boys, dat uitkomt in de derde divisie.

 0904 JO15-2 wint tegen heerenveense boys

DB begon goed met een goal in de vijfde minuut. Thijs treuzelde niet met het nemen van een vrije trap. De bal kwam met een mooie steekpass voor Senda, die de keeper uitspeelde en scoorde. Heerenveense Boys was nu wel wakker! De hele eerste helft hielden beide teams elkaar bezig op het middenveld, er waren weinig kansen. De verdediging van DB stond prima, maar het lukte niet meer zo vaak om bij het doel van Heerenveense Boys te komen.

 

In de tweede helft werd Heerenveense Boys steeds sterker. DB leverde veel strijd om de veelvuldige aanvallen te pareren en hoe langer de gelijkmaker uit bleef, hoe meer de frustratie groeide bij Heerenveense Boys. Mogelijk hadden ze een eenvoudiger potje verwacht? In ieder geval leverde het gemopper ook nog een gele kaart op.

 

Tussen het verdedigen door was er een aantal keer een gevaarlijke uitbraak richting de goal van Heerenveense Boys via Jens, Benjamin en Fergino. Heerenveense Boys kreeg nog een aantal kansen, waarvan een hele grote: in de kluts na een vrije trap valt de bal bijna in de doel, maar Melcher weet hem nog net voor de lijn te pakken.

 

En zo gebeurde het dat de op papier lastigste bekerwedstrijd door DB werd gewonnen met 1-0. De andere twee bekerwedstrijden zijn tegen de JO15-1 teams van Wolvega FC (uit) en Marum (thuis).

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors