JO15-3 lijkt titel mis te lopen

DRACHTEN - Afgelopen week was een spannende week voor de mannen en dame van JO15-3. Deze begon met een uitwedstrijd tegen vv Gieten, die met de nodige pech verloren werd. Een paar dagen later speelden we de thuiswedstrijd tegen vv Smilde, die op miraculeuze wijze wél gewonnen werd. Dit weekend was de climax van deze week, met mogelijk ook de climax in de kampioensstrijd. Koploper LTC kwam op bezoek. Bij een overwinning zouden we zo goed als zeker zijn van het kampioenschap, terwijl een overwinning van LTC hen juist het kampioenschap zou opleveren. Ook een gelijkspel zou in het voordeel van LTC zijn, dat een punt voorsprong op ons had bij de aftrap.


Niet zo gek dus dat er 13 gespannen spelers in de kleedbox zaten om 11:30 uur. Al een tijdje werd er uitgekeken naar deze wedstrijd, en nu moest het dan gaan gebeuren. Om de spelers nog wat extra energie mee te geven, werden bij de opkomst voor aanvang van de wedstrijd alle registers open getrokken, en met een beetje vertraging kon de wedstrijd beginnen.


Vanaf minuut 1 was Drachtster Boys scherp en drong de tegenstander terug. LTC kon amper de bal in bezit houden en de snelheid van onze aanvallers werd veelvuldig gebruikt. Na een minuut of tien legde Jesper vanuit een vrije trap de bal achter de Drentse verdediging, waarmee hij Sem en Remco wegstuurde. Deze laatste rondde dit uitstekend af, waardoor we verdiend op 1-0 kwamen. Een paar minuten later werd het zelfs 2-0, door een kopbal van Sem uit een scherpe corner van Fergino. Een luid gejuich was het gevolg, zowel bij de spelers als bij het massaal toegestroomde publiek.

 

Wakker

Na de 2-0 leek LTC ook wakker te worden. Langzaam maar zeker kwamen ze iets beter in het spel, met een paar gevreesde counters. Over het algemeen stonden we achterin en op het middenveld goed genoeg om deze op tijd onschadelijk te maken. Toch kon LTC na ruim 20 minuten op 2-1 komen, door een half weggewerkte corner vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten. In het restant van de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd met een paar kleine kansjes een beide kanten, waardoor de ruststand 2-1 was.


Na rust was het een andere wedstrijd. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd en werd LTC steeds gevaarlijker. Zelf waren we vooral aan het tegenhouden, en kwamen we nauwelijks meer aan voetballen toe. Na een kwartier in de tweede helft viel dan ook de terechte 2-2, toen Jesper ongelukkig over de bal heen stapte en de linksbuiten van LTC vrije doorgang kreeg naar Maurice. Ook na de 2-2 hadden de Boys het lastig, zeker omdat de wedstrijd verhardde. Net als in de eerste wedstrijd tegen LTC, moesten we een aantal stevige en smerige overtredingen incasseren, die helaas niet altijd als zodanig werden beoordeeld door de scheidsrechter. We mogen van geluk spreken dat niemand echt geblesseerd is geraakt in deze fase van de wedstrijd. LTC creëerde nog een aantal grote kansen, waaronder een vrije kopkans, maar wist de wedstrijd niet te beslissen. In de laatste tien minuten probeerden we de wedstrijd nog naar ons toe te trekken door middenvelder Remco meer vooruit te laten spelen en rechtsback Jesper naast Sem in de spits te zetten, waardoor we in een 3-2-5 formatie terecht kwamen. Dit leidde er wel toe dat we nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van LTC konden opduiken, maar een goal leverde het niet meer op. Eindstand: 2-2.

 

Teleurstelling

Na het laatste fluitsignaal droop de teleurstelling er vanaf bij de spelers. Het kampioenschap lijkt niet meer haalbaar. Zaterdag speelt LTC zijn laatste wedstrijd thuis tegen GOMOS. Wanneer LTC deze niet weet te winnen, heeft JO15-3 nog een kans, een week later tegen hekkensluiter vv Roden. De Boys hebben het in elk geval niet meer in eigen hand. Teleurstelling overheerst dus misschien, maar ook zeker trots. Door deze uitslag hebben we de tweede plaats in elk geval veilig gesteld, en dat is na de promotie van afgelopen winter al een geweldige prestatie, waar op voorhand waarschijnlijk niemand op gerekend had.

1819 JO15-31

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors