JO15-3 blijft in de race

DRACHTEN - JO15-3 heeft een wisselvallige meivakantie achter de rug. 20 april werd er in een oefenwedstrijd met veel pijn en moeite gewonnen van VEV’67 JO15-2, en een paar dagen later was HFC’15 JO15-2 met maar liefst 3-0 te sterk. Daarbij brak middenvelder Milan ook nog eens zijn pols. Dit weekend begint voor de Boys de slotfase van de competitie, waarin ze geen fouten mogen maken. JVO Oostenburg JO15-1 was daarin de eerste horde in een thuiswedstrijd.


De tegenstander uit Oosterwolde begon fel aan de wedstrijd, waardoor we gelijk onder druk kwamen te staan. Met een aantal rappe aanvallers wisten ze flink wat gevaar te stichten, terwijl Drachtster Boys veel moeite had om voorin de bal vast te houden. Toen dat wel lukte, was het ook meteen raak: spits Sem sprint 50 meter met de bal aan de voet, loopt in de vijandige ‘16’ tussen drie verdedigers door en rond af. Met deze wereldgoal kwamen we toch enigszins verrassend op 1-0.


Na de goal kregen we meer grip op de wedstrijd. De lange ballen die vaak een prooi waren voor de Oosterwolder verdediging werden ingeruild voor goed positiespel op het middenveld, waardoor we af en toe lange fasen van balbezit hadden. Heel veel kansen konden we er niet mee creëren, behalve een kleine scrimmage zo’n beetje op de doellijn van Oostenburg. Oostenburg kon af en toe ook behoorlijk gevaarlijk worden met hun snelheid voorin, maar scoorde niet. Zo was de ruststand 1-0.


Na rust begon Oostenburg opnieuw fel en werd JO15-3 weer teruggedrongen. Daar kwam bij dat er niet altijd even scherp verdedigd werd, waardoor er een paar hachelijke momenten ontstonden. De 1-1 kon bijna niet uitblijven, en die viel ook na een paar minuten. Ook dit was een schitterende goal, met een streep van zeker 30 meter die via de onderkant van de lat binnenviel. Doelman Melcher kon hier niets aan doen.

DSC 1470DSC 1472DSC 1474DSC 1475DSC 1476DSC 1477DSC 1479DSC 1487DSC 1489DSC 1494DSC 1497DSC 1499DSC 1500DSC 1502DSC 1504DSC 1505DSC 1506

Wakker

Deze goal leek de Boys toch wel weer enigszins wakker te schudden. Steeds vaker lukte het om de bal goed in de ploeg te houden en via buitenspelers Remco/Jens en Lars gevaarlijk te worden. Dit resulteerde al vrij snel in de 2-1, waarbij een voorzet van Lars niet goed werd weggewerkt en Sem kon inkoppen. Meer en meer nam Drachtster Boys de overhand met bij vlagen uitstekend voetbal. De 3-1 kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen, toen Jesper met een dieptepass Remco wegstuurde. Na een korte sprint wist hij de bal behendig over de keeper van Oostenburg te wippen.


In het restant van de wedstrijd, een minuut of tien was er nog te spelen, is JO15-3 eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Sterker nog, met een paar flitsende aanvallen werd nog een aantal goede kansen gecreëerd, dat helaas niet kon worden verzilverd. Van een Oostenburgs slotoffensief was geen sprake, dus werd de eindstand 3-1.

DSC 1475
Het was vooral in de eerste helft soms billenknijpen, maar na rust pakte de groep het initiatief en lieten ze ons regelmatig genieten van mooie aanvallen. Met deze overwinning blijven we in het spoor van koploper LTC, die evenveel punten heeft als wij. Volgende week spelen we een zware competitiewedstrijd, uit tegen Gieten. Ook dan zullen de Boys er weer moeten staan. Een paar dagen later volgt Smilde thuis, en op 18 mei ontvangen we koploper LTC voor een heuse kampioenswedstrijd. Hopen we dan maar, want daarvoor moeten tegen Gieten en Smilde tenminste 4 punten worden gepakt.


Deze week spelen we eerst op donderdag een nieuwe oefenwedstrijd, ditmaal tegen FC Wolvega JO15-1, een team dat uitkomt in de hoofdklasse! Dat wordt weer een mooie uitdaging voor deze groep, zien wat ze dan kunnen brengen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors