JO15-3 verovert koppositie na ruime overwinning

DRACHTEN - Dit weekend speelde Drachtster Boys JO15-3 haar laatste wedstrijd voor de meivakantie. In deze wedstrijd willen de mannen en dame uiteraard hun ongeslagen status die ze sinds de winterstop hebben vasthouden. Op papier zou dit geen al te groot probleem mogen zijn. De tegenstander deze zaterdag is Roden JO15-2, de hekkensluiter in onze competitie.

We waren compleet deze wedstrijd, alleen Fergino heeft nog last van een blessure maar kon wel een helft spelen. De spelers hadden er zin in, en waren ruim op tijd aanwezig om te genieten van het zonnetje voor de kantine. In de bespreking werd iedereen nog eens verteld wat de bedoeling was vandaag en waar de focus op zou liggen. En natuurlijk werden de spelers gewaarschuwd voor onderschatting. Met een goed humeur begonnen de spelers daarna ontspannen aan de warming-up, onder leiding van aanvoerder Jens.


Iets na 10:45 uur trapten we af en waren we los. Het was even zoeken naar de speelwijze van de tegenstander, waardoor we vooral op het middenveld vaak eenvoudig voorbij werden gespeeld en Roden regelmatig gevaarlijk lieten worden. Maar het sleutelwoord de eerste helft was: slordigheid. De Boys hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden en tot goede aanvallen te komen. De kansen beperkten zich dan ook tot een aantal afstandschoten en schoten die geblokt konden worden. Roden kreeg zelfs de grootste kans: de rechtsbuiten kwam sterk naar binnen en schoot rakelings voorlangs. Ruststand: 0-0.

 

Beheerster

Natuurlijk moest het de tweede helft anders, dit wisten de spelers zelf ook wel. Met een goed gesprek in de rust groeide het vertrouwen weer en dit wierp snel z’n vruchten af. De ploeg speelde veel rustiger en beheerster, nam het initiatief en bepaalde de hele tweede helft het tempo. Na 8 minuten in de tweede helft was het dan ook al 2-0, door goals van achtereenvolgens Remco en Sem. Halverwege de tweede helft werkten de Drenten een corner van Fergino in eigen doel. Diezelfde Fergino maakte later de mooiste goal van de ochtend: hij draaide een corner over de keeper, rechtstreeks de goal in. De enige domper in de tweede helft was een blessure van Damian, die niet verder kon. Roden hebben we de tweede helft niet meer op onze helft gezien, eindstand 4-0.

0417 stand jo15-3

Een wedstrijd met twee gezichten dus, net als vorige week (toen was het andersom). Maar toch weer een overwinning, waardoor JO15-3 nu bovenaan staat in de eerste klasse, met 17 punten uit de eerste 7 wedstrijden. De komende twee zaterdagen hebben we geen competitiewedstrijd i.v.m. de meivakantie, die we dus als koploper in gaan. Na de meivakantie komt er weer een belangrijke periode voor de mannen en dame: dan wachten moeilijke wedstrijden tegen het goed voetballende Oostenburg en het fysiek sterke Gieten. Ook concurrent LTC heeft dan een paar lastige potjes op het programma staan, dus de spanning in de competitie is nog hoog!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors