Winst en verlies voor JO15-1

DRACHTEN - Zaterdag 9 maart moesten de jongens van Drachtster Boys O15-1 aantreden in Leeuwarden. Op een open complex maakte de wind een goede pot voetbal, bijna onmogelijk.


In de eerste helft combineerden wij er lustig op los, hetgeen resulteerde in de nodige kansen. Sven tekende al snel voor de 0-1. Niet lang daarna was het Niels die uit een hoekschop onberispelijk hard inkopte en de stand naar 0-2 bracht. Ook de 0-3 viel nog voor rust. Een mooie steekpass vanuit het middenveld zorgde er voor dat Sven alleen op de keeper af kon. De keeper zat er nog met een hand aan maar kon niet voorkomen dat de bal de goal in rolde. Een van de spaarzame tegenaanvallen van Blauw Wit resulteerde in een vrije trap aan de zijkant van de zestien. Deze bal werd voorgezet maar de wind kreeg vat op de bal, waardoor deze letterlijk de goal in waaide. Met 1-3 gingen wij de rust in. Het enige dat wij ons kwalijk konden nemen was dat wij niet meer afstand genomen hadden.

 

Wind mee

De tweede helft hadden wij de wind mee. Blauw Wit beperkte zich tot verdedigen en gokte op een counter. Zij stonden zeer compact en onze eindpass was onnauwkeurig. Van afstand hadden wij het geluk niet mee. Zo belandde een vrije trap van Bert Jan vanaf een meter of 30 op de kruising. De rebound werd voor leeg goal over geschoten. Tijdens een van de counters van Blauw Wit besloot de aanvaller ook maar eens uit te halen, en hoe. De bal zeilde boven de handen van doelman Kjeld langs en daalde snel genoeg om onder de lat in het zijnet in de goal te vallen. Zo was de 2-3 een feit en werd het nog onnodig spannend. Wij bleven echter het spelbeeld bepalen en konden eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Met drie punten konden wij terug naar Drachten.
Wij zitten in een goede flow en werken toe naar 16 maart. Dan staat de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma.

 

FC Emmen

Die wedstrijd begint zoals verwacht. FC Emmen probeert vooruit te voetballen en snel het verschil te maken. Grote kansen levert dat echter niet op. Wel wat schoten van afstand, die gepareerd worden door doelman Kjeld. FC Emmen is in de beginfase de bovenliggende partij. Wij zijn onrustig aan de bal en het lukt ons niet om deze in de ploeg te houden. Emmen lijkt op voorsprong te komen wanneer de spits diep gestuurd wordt, de doelman omspeelt en vervolgens binnen schiet, maar deze vertrok vanuit buitenspel positie. Halverwege de eerste helft komen wij wat beter in de wedstrijd. Wij zijn rustiger aan de bal en het lukt ons op te schuiven naar de helft van Emmen. Echter, ook wij weten geen uitgespeelde kansen te creëren. Juist op het moment dat wij meer grip op de wedstrijd krijgen, gaat het mis. Ver op de helft van Emmen hebben wij een inworp. Daaruit lijden wij knullig balverlies en herstellen te traag waardoor Emmen de gelegenheid heeft om met een splijtende pass de spits diep te sturen. Oog in oog met Kjeld blijft hij rustig en stift hij de bal over onze doelman heen, 0-1. Dit is tevens de ruststand.

 

Schouders eronder

Eerder dit seizoen speelden wij goede helften tegen onder andere Go Ahead Eagles en uit bij FC Emmen en ook vandaag leeft het idee dat er wat te halen valt. De schouders moeten er dan onder in de tweede helft. In tegenstelling tot de eerste helft lukt het ons nu wel om kansen te creëren. De eerste komt voort uit een mooie actie van David. Hij zet de back van Emmen knap te kijk en levert daarna een uitstekende voorzet af bij Jelmer. Helaas landt de bal verkeerd op zijn voet waardoor de kans verloren gaat. Daarna is het de beurt aan Ruben die zomaar door de Emmense verdediging mag slalommen. Hij schiet helaas net voorlangs. Inmiddels is Jason ingevallen en Hylke gunt hem een schietkans. Deze geplaatste inzet is te zacht en is een prooi voor de doelman. Het lukt Emmen niet echt om voorin te komen. Wanneer ze de slag op het middenveld winnen, stuiten ze op onze verdediging. De enkele kans die FC Emmen weet te creëren wordt katachtig gekeerd door Kjeld.


Wij naderen het einde van de wedstrijd en de dienstdoende leidsman is inmiddels lastig te volgen. Zo wordt er enerzijds niet gefloten voor een aantal stevige tackles, anderzijds wordt er wel gefloten voor lichte vormen van vasthouden. Ook wordt er tweemaal een duidelijke voordeelsituatie voor Emmen, afgefloten. Het draagt niet bij aan het niveau van de wedstrijd. In de slotfase besluit de leidsman een cadeautje aan Emmen te geven. De aanvaller dreigt door te breken, wordt aangeraakt en gaat gewillig naar het gras. De scheidsrechter legt de bal op de stip, waaruit de 0-2 valt. Een minuut of twee later is het afgelopen. Wederom spelen wij een goede wedstrijd tegen een BVO, maar trekken wij helaas aan het kortste eind.


Volgende week spelen wij wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is Be Quick 28 uit Zwolle en de aftrap vindt om 10:45 plaats.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors