Punt voor JO15-3 in heetgebakerde topper

ASSEN - JO15-3 is in vorm de laatste weken. Sinds het begin van de competitie zijn alle vier de wedstrijden gewonnen (2 keer competitie en 2 keer oefen), regelmatig ook met overtuigend spel tegen toch goeie tegenstanders, wat ons ook de koppositie in de competitie opleverde. De tegenstander van dit weekend is op papier de sterkste in onze competitie: LTC JO15-1 uit Assen. Een echte topper dus, maar het team kon vol vertrouwen de wedstrijd in. Het zou een stevig potje worden met alles erop en eraan.


En dit bleek al heel snel: na een dieptepass van Micha kwam Sem alleen tegenover de keeper van LTC te staan, en daar wist hij wel raad mee. Na 2 minuten stond zo al de 0-1 op het scorebord. Een paar minuten later werd een bal achterin niet goed weggewerkt, waardoor een middenvelder van LTC kans zag van afstand binnen te schieten: 1-1. Een vliegende start dus van deze topper.


In het restant van de eerste helft had Drachtster Boys het betere van het spel. We kregen de ruimte om te voetballen en deden dat zo veel mogelijk, wat tot meerdere grote kansen leidde. Zo belandde een schot van Sem op de paal en kon Remco een voorzet van Lars net niet binnenlopen. Ook waren er meerdere hachelijke momenten op de rand van het strafschopgebied van de Assenaren, maar de ruimte om goed uit te kunnen halen ontbrak steeds. Richting het einde van de eerste helft werden we slordiger. De tegenstander had heel veel moeite met de opbouw, vooral omdat het druk zetten van Drachtster Boys erg goed verliep. Echter, uit de counter werd LTC wel een aantal keren gevaarlijk, maar we hadden achterin weer voldoende snelheid om echt grote kansen te voorkomen. LTC heeft een team vol sterke tweedejaars en dat was duidelijk. Af en toe werden er stevige duels uitgevochten, met ook wel een paar nare overtredingen tot gevolg. Omdat de scheidsrechter hier maar niet tegen wilde optreden, leidde dit tot veel irritatie, met name van onze kant. Goals vielen er niet meer.

 

Helemaal kwijt

In de tweede helft was JO15-3 de controle die het voor rust had in eerste instantie helemaal kwijt. In balbezit waren we rommelig en een goed uitgespeelde aanval kwam niet meer voor. De tegenstander kwam er ook niet heel goed door maar was wel het gevaarlijkst. Het zag onder meer een goal afgekeurd worden wegens buitenspel na een miscommunicatie tussen de verdediging en keeper Maurice. Drachtster Boys werd hierdoor toch enigszins wakker geschud en begon weer iets beter te voetballen. Hierna echter nam de wedstrijd een vervelende wending.


In de eerste helft waren er al regelmatig wat onaardigheden over en weer, maar in het laatste kwart van de wedstrijd volgden ze elkaar in rap tempo op. Na een overtreding van Jesper op zijn directe tegenstander vloog deze Jesper aan, wat tot een opstootje leidde. Beide spelers moesten vervolgens voor tien minuten naar de kant. In deze fase slaagden we er toch steeds beter in het initiatief weer over te nemen. De irritaties aan beide kanten liepen steeds hoger op, en een flink aantal zware overtredingen was het gevolg. Hierbij hielp het niet dat ons een zuivere penalty werd onthouden. Lars werd duidelijk neergehaald in het strafgebied (hebben we zelfs mooi op beeld), maar de scheidsrechter wilde hier niet in mee. Volgens hem was er sprake van voordeel, vertelde hij na de wedstrijd. In de allerlaatste minuut dachten we alsnog te winnen, maar toen Sem één op één kwam met de keeper in het strafschopgebied, floot de scheidsrechter af. Dit leidde opnieuw tot woedende reacties van onze kant en de nodige woordenwisselingen op het veld. De eindstand werd zo 1-1, een stand die dus al na vijf minuten op het scorebord stond.


Ondanks een licht gevoel van onrecht kunnen we toch tevreden zijn met het resultaat. We hadden de meeste kansen en de meeste controle tegen een sterke tegenstander en staan nog altijd bovenaan. Volgende week even een vrije zaterdag om bij te komen van dit hete potje voetbal in Assen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors