Ruime overwinning voor JO15-1 in Steenwijk

STEENWIJK - De eerste zaterdag van de voorjaarsvakantie is een hele mooie. Het zonnetje schijnt en er staat een mooie pot voetbal op het programma. De jongens treden vandaag in Steenwijk aan tegen Olde Veste.


Wanneer het tegen 11:00 loopt is de selectie compleet. De spelers trappen een balletje op het parkeerterrein en de in grote getale aanwezige ouders kijken goedkeurend toe. De sfeer zit er goed in en alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken.


De basisopstelling van vandaag bestaat uit Kjeld, Niels, Ramon, Jorn, Arjen, Bert-Jan, Jelmer, David, Ruben, Tim en Lydia. Helaas zijn er nog een aantal spelers geblesseerd waardoor Collin uit O15-2, naast Hylke in de dug-out plaatsneemt. De thuiswedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een 2-2 gelijkspel, nadat wij 2-0 voorsprong hadden. Een gewaarschuwd team, telt voor twee.

 

Scherp

Drachtster Boys begint scherp aan deze wedstrijd en ziet dit al snel beloond worden. Tim duikt de diepte in en wordt uitstekend bediend door David. Deze steekpass is dermate op maat, dat Tim direct diagonaal en hard uithaalt. 0-1. We blijven zoeken naar de 0-2, maar vinden deze niet. De afstandsschoten die volgen verdwijnen naast en over het doel. Langzaamaan komt Olde Veste beter in haar spel. Ze pakken de grip op het middenveld en wij komen daar voetballend niet goed door. We leiden veel balverlies en zijn tam in de duels. Het wachten is op de gelijkmaker en deze valt ook. Een mooie combinatie door de as wordt buiten bereik van doelman Kjeld in de kruising gekruld. De 1-1 is tevens de ruststand. 

 0216 JO15-1-OV 010216 JO15-1-OV 020216 JO15-1-OV 030216 JO15-1-OV 040216 JO15-1-OV 080216 JO15-1-OV 070216 JO15-1-OV 060216 JO15-1-OV 05

Willen wij deze wedstrijd winnen, dan moet er de tweede helft uit een ander vaatje getapt worden. Snel werd duidelijk dat Drachtster Boys veel meer energie en beleving in haar spel stopte dan in de eerste helft. Olde Veste had hier geen antwoord op en Drachtster Boys bepaalde in de tweede helft wat er gebeurde. Nadat er eerst op de lat wordt gekopt en een grote kans wordt gemist, krijgt Olde Veste in een van haar spaarzame aanvallen een corner. Deze wordt in de handen van doelman Kjeld getrapt die daarna een puike assist aflevert. De lange bal van onze doelman wordt door Tim beter op waarde geschat dan de verdediger, die er naast zit. Tim komt één op één met de doelman en tekent voor de verdiende 1-2. Olde Veste wil graag herstellen, maar komt er niet aan te pas. Drachtster Boys houdt de rug recht en dit resulteert over en weer in een aantal kleine overtredingen. De dienstdoende leidsman had hier de handen vol aan en kon moeilijk een duidelijke grens aangeven. Inmiddels zijn zowel Hylke als Collin binnen de lijnen gekomen voor Lydia en Ruben. Met deze twee frisse krachten blijven wij druk naar voren houden en dat resulteert in de verdiende 1-3. De bal belandt op de rand van de 16 voor de voeten van David, die zonder aarzelen uithaalt en de marge naar 2 brengt. Er breekt een fase van een kwartier aan waarin Olde Veste ons probeert vast te zetten en af te jagen. Echter geeft onze verdediging nagenoeg niets weg en in de omschakeling zijn wij nog steeds de gevaarlijkere ploeg. Collin blijft het spel verleggen en er worden een aantal goede mogelijkheden gecreëerd. Een beetje geluk in de afronding ontbreekt helaas. Toch valt in de slotfase de 1-4. Een overtreding op een meter of 17 afstand van de goal levert een vrije trap op.

 0216 JO15-1-OV 09

Slotakkoord

Het slotakkoord is voor Tim, die met een mooie trap de keeper kansloos laat en zo voor zijn derde treffer tekent.
Al met al een meer dan verdiende overwinning, met een tweede helft die zeer veel perspectief biedt. Een verdediging die niets weggeeft, een middenveld dat snel schakelde en een voorhoede die scherp was en de nodige kansen creëerde. Iedereen scoort vandaag een dikke voldoende. Drie punten in de tas en op naar 9 maart, wanneer tegenstander Blauw Wit in Leeuwarden op ons wacht.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors