Prachtige start JO15-3 in eerste klasse

OOSTERWOLDE - JO15-3 heeft een matige voorbereiding achter de rug. 19 januari speelden we de eerste oefenwedstrijd na de winterstop die thuis met 1-2 verloren ging tegen Olde Veste JO15-2. Deze wedstrijd stond helaas al bol van de fouten, maar twee weken later tegen vv Oerterp JO15-1 ging er nog veel meer mis. Toen werd er met 8-1 verloren. Maandag voorafgaand aan de training hebben we hier uitgebreid en goed over gesproken, en de hele week stonden verbeterpunten uit met name de laatste wedstrijd centraal. Vandaag moest het dan echt gaan gebeuren, in de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse. En dat was op papier nog niet zo eenvoudig.


Al om 7:35 uur werd er verzameld voor de uitwedstrijd tegen SJO J.V. Oostenburg JO15-1. Damian en Jens waren afwezig, dus we reisden met 13 spelers af naar een erg winderig Oosterwolde. In de voorbespreking werd de spelers nog eens uitgelegd waar we de hele week al mee bezig waren geweest, en de groep was er klaar voor. Vlak na 9:00 uur werd er afgetrapt, en het begin van Drachtster Boys was een beetje wijfelend. Oostenburg kwam iets beter uit de startblokken en drukte ons wat terug. Maar na een paar minuten nam JO15-3 zelf de touwtjes in handen. Op het middenveld kregen we alle ruimte, met name ‘nummer 6’ Senna kon doen wat hij wilde. Echter, verdedigend gaven we zelf ook vooral op het middenveld de ruimte weg. Hieruit werd Oostenburg soms dreigend, maar de verdediging stond als een huis en ook keeper Maurice was erg scherp.

 

Dieptepasses

0210 JO15-3Kansen creëerden we vooral door dieptepasses, maar de daarop volgende voorzetten waren vaak voor de keeper. Desondanks hadden we best op voorsprong kunnen komen deze eerste helft. Tien minuten voor rust verslapten we wat. Opbouwend kwam Drachtster Boys steeds moeilijker op de Oosterwolder helft en moest zelfs een aantal grote kansen worden toegestaan. Uiteindelijk kwam Oostenburg ook tot scoren. Een corner werd half weggewerkt, waar niet op werd uitgestapt, en kon vrij worden binnengeschoten: 1-0. Dit was best een tik, waar we toch wel even van moesten herstellen. De laatste minuten van de eerste helft waren wat rommelig, maar toch hielden we het betere van het spel. Zo gingen we toch met een vrij goed gevoel de rust in.

 

Eenrichtingsverkeer

De tweede helft was van begin af aan eenrichtingsverkeer. Oostenburg kwam vrijwel niet van eigen helft af en met een goed tempo in balbezit legden we ze onze wil op. Dit leverde meerdere grote kansen op, maar nog altijd geen goal. De dik verdiende 1-1 viel pas halverwege de tweede helft, toen Sem van dichtbij kon inschieten. Lang konden we er niet van genieten, want vrijwel direct kwam Oostenburg opnieuw op voorsprong. Een kort moment van onoplettendheid was genoeg voor de ploeg uit Oosterwolde om de eerste kans van de tweede helft direct om te zetten in een goal: 2-1. Dit keer echter pakte JO15-3 meteen weer dapper het initiatief en bleef Oostenburg terugdringen. Dit leidde al vrij snel tot een nieuwe gelijkmaker, opnieuw van Sem: 2-2. Nu wisten we wel door te drukken en we mochten dan ook zeven minuten voor tijd de terechte 2-3 vieren. Een voorzet van rechts ging over een omhaal-makende Jesse heen, waarna Sem de bal in de verre kruising poeierde. Oostenburg moest nu komen en dat deden ze ook. Drachtster Boys zakte in en probeerde de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Dit lukte goed, afgezien van een gevaarlijke vrije trap net buiten het eigen strafschopgebied. In de counter werden we zelf ook nog een paar keer gevaarlijk, en in de laatste minuut leidde dit tot een penalty toen Sem werd neergelegd. Micha miste deze in eerste instantie, maar schoot de rebound er alsnog in. De scheidsrechter floot daarna meteen af en de eerste drie punten van het seizoen zijn een feit: 2-4. De ontlading was groot, want een week geleden zag het hier zeker niet naar uit.

 

Een hele sterke comeback dus na een moeizame voorbereiding. De groep is klaar voor een zware maar leuke tweede seizoenshelft. Volgende week komt het eveneens sterke Gieten JO15-1 op bezoek in Drachten, zien wat de heren en dame daar tegenover kunnen zetten.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors