JO15-1 derde in Buitenveldert

AMSTERDAM - 12 januari 2019, het Snerttoernooi bij SC Buitenveldert te Amsterdam. Tussen 7:30 en 7:45 verzamelen de eerste spelers zich achter de fietsenwinkel in de Drait. Het is donker, maar de jongens hebben er zin in. Ontspannen wordt een rondootje op het parkeerterrein gedaan.

We zijn compleet en vertrekken met een mooie colonne aan auto’s richting de hoofdstad. Gelukkig maar, want onderweg kreeg een van de ouders autopech. Een pitstop achter Emmeloord volgde, waarna de reis werd hervat.


Rond 9:15 arriveren wij op het sportcomplex. De jongens en meiden kijken om zich heen en zoeken de kleedkamer die voor ze gereserveerd is. Onder leiding van trainer Erik Barelds betreden ze wat later het veld, een warming-up volgt en er wordt gewerkt aan het balgevoel.


De eerste wedstrijd start klokslag 10:00 tegen Alexandria’66 uit Rotterdam. De tegenpartij beschikt over een kleine doelman en daar weet Jelmer wel raad mee. Van grote afstand haalt hij hard uit en de bal zeilt buiten bereik van de doelman in het net. Niet lang daarna breekt Tim door en blijft, net als de straffe wind vandaag, ijskoud: 2-0. Met nog een dikke 5 minuten te spelen gaat het helaas toch mis. Een miscommunicatie in de verdediging zorgt er voor dat de stilgevallen bal niet weggewerkt wordt. Dit cadeautje wordt uitgepakt en zo valt de aansluitingstreffer. Met het einde van de wedstrijd in zicht snelt de rechtsbuiten om onze verdediging heen. Hij neemt de bal overduidelijk met zijn arm mee, maar dit wordt helaas over het hoofd gezien. Zodoende kan de bal worden teruggelegd en wordt er eenvoudig afgerond. De eerste wedstrijd eindigt daarmee in een 2-2 gelijkspel.

 

Rustperiode

Na een korte rustperiode kunnen de jongens en meiden zich opmaken voor de tweede wedstrijd tegen gastheer Buitenveldert. Wederom komen wij op voorsprong. Een goede aanval over de linkerflank komt op rechts uit bij Lydia, die beheerst afrondt. Terwijl Buitenveldert de druk opvoert, wordt het weer er niet beter op. De koude wind is er nog steeds, maar nu valt er ook met regelmaat een bui. Ouders zijn druk bezig met paraplu op-paraplu af en zien ondertussen dat de bal vanuit onze verdediging niet zorgvuldig wordt weggewerkt. Deze belandt voor de voeten van de aanvaller van de gastheer, die zich dit buitenkansje niet laat ontnemen. Ook deze wedstrijd eindigt in een gelijkspel: 1-1. Na deze wedstrijd is er voor de spelers een gelegenheid om even op te warmen, met een pauze van een grove drie kwartier.


De laatste wedstrijd tegen Purmersteijn begint en Drachtster Boys trekt weer ten aanval. De tegenpartij heeft hier de handen vol aan en heeft hier en daar wat overtredingen nodig om onze aanvallen te stoppen. Een van deze overtredingen vindt plaats op een meter of 20 van de goal. De keeper zet een muur neer en neemt zelf zijn positie in. Tim legt op zijn beurt de bal neer, neemt een aanloop en raakt deze bal heerlijk. De bal gaat hard over de muur, maar daalt tijdig om via de vingertoppen van de keeper in de bovenhoek te belanden. Ook in de derde wedstrijd komen wij op voorsprong. Hierna volgt een overtreding van onze kant. De bal wordt hoog over de verdediging gespeeld en komt terecht bij de dienstdoende spits. Deze rondt in eerste instantie half af, maar in tweede instantie lukt het hem alsnog om de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1. Het spel golft op en neer, maar wij hebben de overhand. De volgende overtreding van Purmersteijn gebeurt binnen het strafschopgebied. Een penalty volgt. Bert Jan neemt deze voor zijn rekening en schiet Drachtster Boys onberispelijk naar een 2-1 voorsprong. Helaas gaat het ook na de vierde voorsprong in drie wedstrijden weer mis. Een enigszins onnodige overtreding van onze kant levert een vrije trap aan de zijkant van het veld op. Deze wordt voorgezet en bij de tweede paal kan er vogelvrij worden binnengekopt: 2-2. Zo eindigt ook de derde wedstrijd in een gelijkspel.

 

We sluiten het toernooi af op een derde plaats en met gemengde gevoelens wordt er teruggereden naar Drachten. Enerzijds sluit je het toernooi af zonder nederlaag, anderzijds had er met wat meer geluk en concentratie een hogere klassering in gezeten.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors