Franeker: JO17 wint!

FRANEKER - Afgelopen zaterdag werden de finales van het KNVB Kersttoernooi gespeeld in Franeker. Drachtster Boys was vertegenwoordigd met 3 teams, de JO15, JO17 en JO19.

 

Voordat het om het kampioenschap kon worden gestreden, werden eerst poulewedstrijden en rayonfinales gespeeld. Bijna traditiegetrouw werd tijdens deze wedstrijden al de nodige strijd geleverd tussen de Drachtster Boys-teams onderling. Het ‘feestje’ zou nog mooier zijn geweest als de JO13 zich ook had weten te plaatsen voor de eindstrijd, maar helaas...

 

JO15

De JO15 mocht in de ochtend het strijdtoneel betreden. In de poulewedstijden tegen Heerenveense Boys, Blauw Wit’34 en Vv Heerenveen kwamen de JO15-boys en dame steeds eerst op achterstand. Door te blijven combineren, samenspel en voor elkaar te willen werken, werd een achterstand omgebogen tot een comfortabele voorsprong. In de laatste poulewedstrijd raakte Sven ernstig geblesseerd en moest het strijdtoneel verlaten.

 

Als poulewinnaar in de kruisfinales moest worden gespeeld tegen een zeer compact spelend Drogeham. Doordat in de laatste minuut Evelien nog een bal van de doellijn haalde, bleef het 0-0 en moesten penalty’s de winnaar bepalen. Invalkeeper Melcher kreeg van de eveneens geblesseerde keeper Kjeld nog wat tips voordat hij plaatsnam in het doel. Hij wist op een fantastisch wijze een penalty te stoppen. Omdat Ruben, Tim en Bert-Jan hun penalty foutloos het doel in ramden, werd de finale bereikt. De halve eindstrijd had veel energie gekost. Helaas kon het niveau van de voorgaande wedstrijden in de finale tegen Broekster Wâlden niet meer worden gehaald en werd kansloos verloren. We kunnen enorm trots zijn op onze spelers Kjeld, Melcher, Bert-Jan, Sven, Evelien, Arjen, Hielke, Ruben en Tim met het behalen van de 2e plaats. Proficiat heren en dame!

 

JO17-JO19

Het middagprogramma was voor de JO17 en JO19. Zowel de JO17 als de JO19 hadden een moeilijke start. De JO19 verloor de 1e wedstrijd en de JO17 dreigde de 1e wedstrijd tegen De Weide gelijk te spelen. Echter door een verre uitworp van gelegenheidskeeper Jules in de allerlaatste minuut, wist Tim te scoren en de winst toch nog binnen te slepen. JO19 herstelde zich goed door de volgende wedstrijden wel te winnen en zodoende door te dringen tot de kruisfinales. JO17 verloor de 2e wedstrijd van ONS en maakte het zichzelf erg lastig door de laatste poulewedstrijd gelijk te spelen tegen Buitenpost. Doordat ONS haar sportieve plicht deed en won van De Weide, werd JO17 2e in de poule en konden zich ook opmaken voor de kruisfinales.

0107 Franeker 01

Gebroederlijk naast elkaar werden de kruisfinales van JO17 en JO19 in de grote hal gespeeld. JO17 had geen kind aan Broekster Wâlden en bereikte door een 4-1 overwinning de finale. In deze finale zouden ze opnieuw ONS treffen, waarvan ze in de poulefase hadden verloren. De JO19 bereikte helaas niet de finale, omdat er na gelijkspel tegen Blauw Wit’34 penalty’s de beslissing moesten brengen. In een bloedstollende reeks werd met 13-12 verloren. Ook de troostfinale wist de JO19 niet te winnen en ze gingen dus met de 4e plaats terug naar Drachten.

 

De finale van de JO17 begon net als in de poulefase tegen ONS als een schaakspel. Echter met het verschil, dat er nu veel beter werd gecombineerd door Drachtster Boys. Na 5 minuten komt de JO17 op voorsprong door een vrije trap van Martijn, waarbij Jensen knap voor zijn man kan komen en de bal in de kruising knalt. Vlak na dit doelpunt weet ONS te scoren, denken ze... maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege een overtreding die hieraan vooraf ging. De 1-0 voorsprong blijft vervolgens erg lang op het bord staan. Kansen over en weer, billenknijpen dus op de tribune. De mannen blijven elkaar goed vinden, werken keihard met en voor elkaar. ONS wil forceren, maar stuit steeds op weer een andere Drachtster Boys-speler. Bij één van deze pogingen wordt de bal door Martijn veroverd en na een rush beheerst en bekeken door hem binnengeschoten. Oorverdovend kabaal van de bank en tribune, want deze voorsprong van 2-0 geeft lucht! ONS weet in de laatste minuut nog terug te komen tot 2-1. Wordt het toch nog spannend? Nee, eigenlijk niet. De mannen weten zich prima staande te houden en is de 1e plaats een feit. De beker gaat mee naar Drachten! Jules, Rick, Rowin, Martijn, Wessel, Jensen, Tim, Paulus en Jelrik van harte gefeliciteerd! Op naar het volgende kampioenschap met het hele JO17-1 team!

0107 Franeker 02

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors