JO15-3 dendert door

DRACHTEN - JO15-3 is nog altijd bezig aan een goede eerste seizoenshelft. Drie weken geleden werd er nog jammerlijk verloren van toenmalig koploper SJO Feanstars JO15-2, een week later was er enig herstel zichtbaar en werd de andere koploper, TFS JO15-1, eenvoudig verslagen (3-0), zonder groots te spelen. Daarna volgde een spannend oefenduel met eersteklasser SC Joure JO15-2 (1-0 winst) en vorige week werd in een fantastische wedstrijd ONT JO15-1 met 2-5 verslagen. De weg omhoog was ingezet, en dat moest dit weekend een vervolg krijgen in de thuiswedstrijd tegen BBC JO15-2.


De wedstrijd begon wat onrustig. Veel spelers misten de focus bij de aanname, waardoor veel balverlies werd geleden en noodgedwongen ballen naar voren werden geschoten. De eerste tien minuten leverden dan ook helemaal geen kansen op, tot Lars de bal voor z’n voeten kreeg en binnenschoot: 1-0. Hierna pakte JO15-3 de draad weer wat op. Het tempo werd een beetje opgevoerd, de druk verhoogd en BBC kwam er steeds moeilijker aan te pas. Dit leidde snel tot nog meer goals. Eerst van Sem die een rebound verwoestend door het midden van de goal volleyde, daarna van Jesse, die de bal perfect plaatste van een metertje of 25. Voor rust benutte Sem ook nog een vrije trap van de rechterkant, door deze hoog in de verre hoek over de keeper te leggen. Ruststand: 4-0.

1819 JO15-31

Focus

Na rust tapte JO15-3 direct uit een ander vaatje. De focus was helemaal terug en van begin af aan werd de bal snel rond gespeeld, de ruimtes uitstekend benut en BBC ver teruggedrongen. Van tijd tot tijd kon de tegenstander weinig anders dan achter de bal aan lopen en hopen op foutjes van onze kant, maar die waren er nauwelijks. Driehoek na driehoek werd uitgespeeld en zo creëerden we een aantal goede kansen, die helaas niet werden beloond met een doelpunt. Pas na een kwartier volgde de 5-0, toen Jesse een vrije trap van links over de muur in de korte hoek legde. De slotfase van de wedstrijd was chaotisch, met veel overtredingen en blessures aan beide kanten. De ruimtes werden groter en hier profiteerden Jesse en Lars (tweemaal) van, waaronder met een puntertje in de korte hoek. In de laatste minuut zorgde Sem ervoor dat alle aanvallers een hattrick scoorden deze wedstrijd: 9-0.


Al met al dus weer een hele sterke wedstrijd op de mat gelegd. Aanvallend hadden we de controle en veelal een hoog tempo, verdedigend hebben we niks weggegeven. Door deze overwinning staan we nog altijd bovenaan, maar andere teams zitten ons op de hielen, die ook minder wedstrijden hebben gespeeld dan wij. We hebben het kampioenschap niet in eigen hand. Volgende week staat een topper op het programma, uit tegen vv Opende JO15-1, de huidige nummer 2. Bij winst houden we zicht op het kampioenschap, maar hebben we het nog steeds niet in eigen hand.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors