JO15-2 geeft overwinning weg in slotfase

DRACHTEN - Een ongewoon rustige ochtend in het Drachtster Bos met maar een wedstrijd om 09.00 uur, maar wat voor een. De derby van de Friese Wouden, maar dan op JO15 niveau. Drachtster Boys JO15-2 tegen Harkemase Boys JO15-1 was een week eerder afgelast, maar dit weekend wist Harkemase Boys JO15-1 voldoende spelers op de been te krijgen en waren met een forse en luidruchtige supportersschare afgereisd naar Drachten.

 

In een achteraf gezien wat teleurstellende match begon Harkemase Boys sterker aan de wedstrijd, maar het veldoverwicht kon door de Harrekieten nauwelijks worden omgezet in doelkansen. Naarmate de eerste helft vorderde, voetbalde Drachtster Boys JO15-2 zich onder de Harkemase druk uit. Vooral de rechterflank van Drachtster Boys met Harmen, Quinten en Stan zorgde voor dreiging en na een fraai combinatie tussen Harmen en Quinten werd de laatste na een mislukte sliding door de linksback van Harkemase Boys binnen het strafschopgebied gevloerd. Een zuivere pingel, maar helaas durfde scheidsrechter van Mersbergen daar niet aan. De fraaiste actie van de eerste helft kwam op slag van rust op naam van Jesse de Boer, die na een prachtige solo langs vier verdedigers de bal rakelings voorlangs schoof: 0-0 bij rust.

 

Ook in de tweede helft behoudt Drachtster Boys het initiatief en komt in de 40e minuut verdiend op voorsprong, met een gelukje... dat dan wel. Een onschuldig schot van Colin wordt ongelukkig getoucheerd door de centrale verdediger van Harkemase Boys en verdwijnt buiten bereik van de keeper in het Harkemase doel: 1-0.

 

Fanatieke aanhang

Harkemase Boys JO15-1 zet nu alle zeilen bij, brengt twee extra aanvallers, en aangespoord door de fanatieke aanhang gaat het verder met fysiek voetbal met hoofdzakelijk veel lange ballen. Drachtster Boys JO15-2 vindt dit prima, gokt op de counter en komt eigenlijk nooit in gevaar...tot 3 minuten voor tijd. Een wat klunzig uitgevoerde vrije trap op eigen helft door Thijs en Jesse wordt door Jesse snoeihard tegen een middenvelder van Harkemase Boys aangeschoten. De bal caramboleert wat gelukkig voor de voeten van de spits van Harkemase Boys JO15-1, die overduidelijk terugkomt vanuit buitenspel positie maar beheerst keeper Melcher passeert. Ondanks het directe vlagsignaal wegens buitenspel door de grensrechter van Drachtster Boys, keurt de scheidsrechter het doelpunt goed, tot grote hilariteit van de Harkemase aanhang.


1-1, al met al een terechte uitslag in een sportieve maar kansarme derby.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors