Jo17-1 wint en behoudt koppositie

ASSEN - DB Jo17-1 speelde 13 oktober de 4e competitiewedstrijd uit tegen A.C.V. 17-1.  A.C.V. staat 8ste in de competitie met 3 punten uit 3 wedstrijden en D.B. staat eerste met 9 punten. Bij de bespreking geven de trainers aan, dat na 4 wedstrijden er wellicht een kopgroep ontstaat op de ranglijst en die wil DB graag blijven aanvoeren. Winst in Assen is vooraf de doelstelling en daarom werden de mannen met een aanvallend plan de wei ingestuurd.


Na de aftrap hoogdruk zetten was het motto, ware het niet dat ACV dezelfde opdracht had meegekregen en daardoor kreeg DB het best moeilijk. DB was slordig in de passing en stond verdedigend niet goed, dit resulteerde in kansen voor ACV met veelal de lange bal. Dit zorgde voor succes want via een tackle in de 16 meter scoorden ze uit een strafschop. Wat later liep een doorgebroken speler alleen op onze goal af en de 2-0 achterstand was een feit. Een scenario dat niemand bij DB vooraf had bedacht.


DB moest nu uit een ander vaatje gaan tappen en zette wat meer druk naar voren en dit resulteerde in gevaar bij de goal van ACV. Diepte pass en alleen voor de keeper maar de bal gaat naast, nogmaals op de keeper af maar deze weet de bal uit zijn goal te houden.

 

Aansluitingstreffer

Dan uit een dood spelmoment wordt de bal niet goed weggewerkt en DB scoort de aansluitingstreffer. De gezichten op de bank staan iets vrolijker en niet veel later een schot op de lat en de terugkomende bal wordt alsnog in de touwen gewerkt. Gelukkig toch met 2-2 de kleedkamer in.

 

De trainers gaan aan de slag in de pauze en willen de overwinning forceren. Eerste helft was er 1 wissel door een blessure en bij aanvang van de 2e helft nog 2 verse krachten het veld in. Vanaf het eerste fluitsignaal deed DB wat het moest doen, namelijk aanvallen om de overwinning binnen te slepen en ik moet zeggen dat lukte vrij goed. De eerste aanval van DB was een afstandsschot van links die de keeper uit de kruising tikte, ACV was gewaarschuwd. Daarna viel de 2-3 uit een mooie aanval over rechts via de binnenkant paal, keeper deze keer kansloos. DB ging door met aanvallen en de mannen uit Assen bleven de lange bal spelen wat resulteerde in een bal op buitenkant paal en een drietal corners waaruit een kopbal net naast ging. Het bleef dus oppassen voor DB. En dan wordt uit de counter de keeper omspeeld valt de 2-4. Gelukkig de overwinning kon ons niet meer ontglippen en vlak voor tijd een voorzet van rechts en een kopbal via onderkant lat: eindstand 2-5.

 

De koppositie in de 3e divisie blijft behouden, op naar de volgende wedstrijd a.s dinsdag thuis voor de beker tegen Be Quick 1887 JO17-1 uit Haren en 20 oktober uit naar Zwolle tegen Be Quick '28.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors