Wij zijn Drachtster Boys JO15-1

Het voetbalseizoen 2018/2019 is inmiddels al weer een paar weken op gang. Daarom misschien wel even aardig om kennis te maken met het team van Drachtster Boys JO15-1.

 

Drachtster Boys JO15-1 komt ook dit seizoen weer uit in de 2e Divisie. Een hoog en uitdagend niveau, waar we best trots op mogen zijn. Een nieuw seizoen, nieuw team, bekende maatjes, aantal nieuwe spelers, nieuwe trainers … dat is even wennen natuurlijk. Maar inmiddels is de ‘verkennende’ fase voorbij en staan ze vol strijd en passie op het veld.

 

Dit seizoen staat de JO15-1 onder leiding van de nieuwe trainers Arno Tromp en Wim de Vries. Arno en Wim zijn afkomstig van ONB en we heten hun van harte welkom bij Drachtster Boys. Wij hopen dat jullie je bij Drachtster Boys thuis zullen voelen. Naast Arno en Wim, zijn assistenten/stagiaires Erik Barelds en Joey Collet actief bij het team.

 

Maar op het veld moet het gaan gebeuren. En dit seizoen gaan we het doen met:
Op keep: Kjeld Dries, afkomstig van VV Drachten. Van harte welkom Kjeld bij Drachtster Boys.
In de verdediging: Niels Hofstede, Ramon Bergsma en Evelien Scholtanus, alle drie uit de JO15-1 van vorig seizoen. Arjen Koehoorn is doorgestroomd vanuit de JO13 en nieuwkomer Jorn Huitema van VV Oerterp. Jorn van harte welkom bij Drachtster Boys. We hopen dat je snel weer helemaal fit bent.

 

Op het middenveld: Bert-Jan Russchen, Hielke van der Meulen en Julian Veldhuis, allen uit de JO15-1 van vorig seizoen. Daarnaast Jelmer Bosma en Sven Dijkstra, zij zijn afkomstig uit de JO13.
Dan de voorhoede: Die is compleet vernieuwd. Jason Pardo en Lydia Bijlstra zijn doorgestroomd vanuit de JO15-2. Daarnaast is Ruben Roodbeai overgekomen van ONB en is er een nieuwe spits, Tim Kops van VV Beetsterzwaag. Ruben en Tim, ook jullie uiteraard van harte welkom bij Drachtster Boys.

 

Beker, jeugdcup, competitie

De afgelopen weken zijn er al de nodige wedstrijden gespeeld. De 1e bekerronde is inmiddels gespeeld en bekeren we verder. Daarnaast speelt de JO15-1 een ‘extra’ competitie in de Jeugdcup.
Hier is 1 wedstrijd gespeeld. Er werd van SC Heerenveen JO14/15 verloren. Helaas is er nog geen verlicht veld beschikbaar, waardoor de andere Jeugdcupwedstrijden zijn uitgesteld.

1009 jo15-1

In de competitie zijn we inmiddels 3 speelrondes op weg. De competitie is gestart met een lekkere overwinning uit bij Flevo Boys (eindstand 1-3). Op zaterdag 29 september stond de 1e thuiswedstrijd op het programma tegen ‘d Olde Veste. Drachtster Boys kwam fel uit de startblokken en kwam al snel op een 1-0 voorsprong niet lang daarna gevolgd door de 2-0. Er was een comfortabele 3-0 mogelijk, maar de scheidrechter zag een overtreding buiten het strafschopgebied, terwijl deze er toch écht ruim binnen was. Vastgelegd op de gevoelige plaat, maar ja… geen VAR. ‘d Olde Veste inmiddels van de schrik bekomen wist er vlak voor de rust eentje in te prikken, daardoor er met een stand van 2-1 de kleedbox werd opgezocht. ‘d Olde Veste kwam wat energieker uit de kleedbox dan Drachtster Boys met een duidelijk doel om hier niet te verliezen. ‘d Olde Veste heeft haar doel bereikt en ging door de 2-2 eindstand met een punt terug naar Steenwijk. Met een beetje meer geluk en precisie had Drachtster Boys als winnaar van het veld moeten komen.


Op zaterdag 6 oktober opnieuw een thuiswedstrijd. Deze keer kwam GVAV Rapiditas op bezoek. Het was voor beide partijen even wennen om weer eens op gras te spelen, maar Drachtster Boys had daar de minste moeite mee. In korte tijd vlogen de 1-0 en de 2-0 in de touwen. Men vond elkaar redelijk gemakkelijk en voetbalden lekker vooruit. Dit samenspel resulteerde in een 3-0 voorsprong bij de rust. Het spelbeeld in de tweede helft was minder goed, maar het 4e doelpunt daarentegen een beauty! Een vrije trap van grote afstand werd puntgaaf door Tim binnengeschoten. GVAV deed in de slotminuut nog wat terug. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning.


Na 3 competitierondes staan de heren en dames Drachtster Boys JO15-1 met 7 punten op de 3e plaats achter de BVO-teams van FC Groningen en Go Ahead Eagles. Een mooie start van het nieuwe voetbalseizoen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors