JO15-1 sluit competitie winnend af

EMMELOORD - Het is alweer de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen, Flevo Boys uit. Met vijf punten verschil staan ze net boven ons en zijn dus niet meer in te halen. Onder ons staat WSV met maar twee punten verschil. Zij kunnen ons nog wel inhalen waardoor wij van de vijfde naar de zesde plek zouden zakken. Thuis hebben we gelijk gespeeld tegen FB, dus de ploegen zijn wel aan elkaar gewaagd.

 

0527 jo15-1 sluit competitie winnend af1

De temperatuur is al opgelopen tot 28 graden als DB om 10:38 de aftrap neemt. Beide ploegen zetten volop druk, maar het is DB die de toon zet. Al snel wordt de thuisploeg op achterstand gezet. Met een lange pass verplaatst Jules de aanval van DB naar de rechterkant, waar Paulus helemaal vrij de bal makkelijk kan aannemen op de hoek van het 16m gebied. Direct schiet hij keihard op de goal. De keeper is kansloos, 0-1. Uitstekend combinerend komt DB goed onder de druk van FB uit. Het tempo ligt hoog. Gelukkig kunnen beide ploegen even op adem komen en het vocht aanvullen tijdens een korte drinkpauze. Het spel wordt vervolgd en blijft DB de thuisploeg op eigen helft onder druk zetten. Jules verovert de bal vlakbij de cornervlag en geeft een voorzet. Bij de tweede paal staat Paulus klaar en schiet in één keer de bal in de goal, 0-2.

 0527 jo15-1 sluit competitie winnend af2

De thuisploeg geeft niet op en komt een paar keer gevaarlijk dicht bij de aansluitende treffer. Tot twee keer toe is daar een goede redding van Anton, maar vaak is de voorzet van FB niet zuiver genoeg en kan de verdediging van DB de bal wegwerken. Vlak voor rust is het dan toch raak. De bal wordt niet goed weggewerkt en het schot uit de tweede lijn kon Anton niet zien aankomen. Ruststand 1-2. Direct na rust krijgt FB een grote kans. Ze krijgen alle ruimte voor een schot maar Anton voorkomt de gelijkmaker. DB is wat meer in de verdediging en laat niet het mooie combinatie spel zien van de eerste helft. Wanneer Tim het veld in komt worden we direct weer gevaarlijk. Hij verovert de bal en passt naar Ernst die recht voor de goal staat. De verdedigers van FB zijn alert en voorkomen dat Ernst kan schieten. Even later krijgt DB dan echt een grote kans. Vanaf de achterlijn legt Tim de bal terug op Jules die recht door het midden vrij op de goal kan schieten. Het schot is echter net niet zuiver genoeg en komt keihard op de lat. Uiteindelijk wordt het harde werken beloond. Wederom op aangeven van Tim komt Paulus 1-op-1 met de keeper en schiet DB naar een 1-3 voorsprong.

0527 jo15-1 sluit competitie winnend af3

De strijd lijkt gestreden als ook Jules nog een keer scoort. Hij verrast de keeper met een schot vanaf ongeveer 30 meter van de goal. De keeper van FB kan er nog net bij maar de bal belandt toch in het net, 1-4 voor DB. Terwijl het zweet van de gezichten druipt en DB alleen nog maar aan aanvallen denkt, kan de thuisploeg nog een keer scoren. In eerste instantie kan het schot worden geweerd, maar dan komt de bal aan de rechterkant bij een aanvaller van FB die handig de 2-4 op zijn naam zet. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt het dan nog echt spannend als een hoge bal van FB ongelukkigerwijs in onze goal belandt. Gelukkig fluit de scheids al snel af zodat de eindstand 3-4 is voor DB. Voor FB verandert er niks aan de stand maar DB heeft zijn vijfde plek veilig gesteld. Al met al een mooie afsluiting van de competitie.

0527 jo15-1 sluit competitie winnend af4

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors