JO15-1 wint, LAC Frisia 1883 JO15-1 degradeert

LEEUWARDEN - Halverwege de middag betreden wij het sportpark van LAC Frisia 1883. Met ongeveer 24 graden en een beetje sluierbewolking zullen onze jongens en meisje het nog knap warm krijgen op het kunstgrasveld. Na twee weken schoolvakantie kan het niet anders dat ze lekker uitgerust zijn. We hebben voor het eerst sinds lange tijd weer een complete selectie, zonder blessures.

 

Om 18 over 3 neemt DB de aftrap. We zetten Frisia gelijk onder druk en weten met aantrekkelijk voetbal een aantal grote kansen te creëren. Een vrije trap van Bert Jan gaat net over en even later kopt Jelrik de bal ook net over.

0516 winst jo15-1 degradatie frisia2

Hoewel Frisia wel een paar keer in de buurt van ons 16m gebied komt, wordt de meeste strijd geleverd op de helft van onze tegenstanders. Jules kan de bal vlak voor het strafschopgebied onderscheppen. Met een mooie steekpass door de verdediging komt Jelrik vrij voor de goal, maar door de goede reflexen van de keeper blijft de nul nog op het scorebord staan. Vlak daarna geeft Jules nog een mooie steekpass waarmee Ernst vrij voor de goal komt en kan uithalen. Maar weer is het de goede keeper van Frisia die redt. Dan is er een grote kans voor Frisia vanuit een corner. De bal wordt niet goed weggewerkt en een tegenstander schiet vanaf de tweede lijn in de hoek waar Anton niet staat. Gelukkig staat Julian daar, die de bal wegschiet. DB blijft aanvallen en is sterker dan Frisia. Het creëert nog een aantal grote kansen maar komt niet tot scoren. De counters van onze tegenstanders zijn ook gevaarlijk maar door de goede verdediging wordt ook aan onze kant de nul gehouden. Ruststand 0-0.

0516 winst jo15-1 degradatie frisia5

In de tweede helft gaat de wedstrijd verder zoals hij is geëindigd in de eerste, DB voornamelijk in de aanval met zo nu en dan een gevaarlijke counter van Frisia. Het harde werken wordt uiteindelijk beloond. Een mooie steekpass van Jules brengt Tim 1 op 1 met de keeper en hij kan dan rustig de bal intikken, 0-1. Niet lang daarna is het nogmaals raak. Een lange bal van Jesse naar Jules, die op het randje van de 16m staat, verrast de verdedigers zodat Jules ze makkelijk kan passeren. Met hetzelfde gemak als Tim brengt Jules de stand op 0-2. Terwijl DB het zo wel goed vindt en het een beetje rustiger aan gaat doen, vecht Frisia tegen de bijna onvermijdelijke degradatie. Een paar keer wordt de bal mooi voor de goal gegeven, maar twee keer gaat de bal naast en eenmaal kan Anton de bal pakken. Hij hield er door een botsing wel een lichte blessure aan over. De spelers zien er allemaal vermoeid en oververhit uit.

0516 winst jo15-1 degradatie frisia6

Elke keer als het spel wat langer stil ligt wordt er om de bidons gevraagd. Hielke oogt nog fit en zet nog maar eens een aanval in over links. Een pass naar Ernst vlak voor de goal brengt hem direct in scoringspositie. De grensrechter vlagt voor buitenspel maar de scheidsrechter laat doorspelen. Ernst aarzelt niet en schiet de bal keihard in het net. Terwijl onze jongens juichend Ernst feliciteren beklaagt de grensrechter zich bij de scheidsrechter. Deze keurt de goal goed waarna de grensrechter het vlaggetje erbij neergooit. Ook de spelers van Frisia raken enigszins gefrustreerd, maar de wedstrijd is nog niet afgelopen. DB creëert nog een aantal kansen. Tweemaal wordt een schot van Paulus door de keeper geblokt en een hard afstandsschot van Jesse gaat net over. Maar in de laatste fase van de wedstrijd is Frisia meer in de aanval en zet de verdediging van DB onder druk. Met wat geluk en een goede redding van Anton weet DB de nul te houden. Eindstand 0-3 met DB als terechte winnaar. Met deze uitslag is degradatie voor Frisia onvermijdelijk geworden.

0516 winst jo15-1 degradatie frisia7

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors