Teleurstellend gelijkspel JO15-1

SCHALKHAAR - Na bijna anderhalf uur rijden komen we aan op Sportpark De Horsterhoek, de thuisbasis van SV Schalkhaar, onze tegenstanders van vandaag. Met maar 9 punten uit 18 wedstrijden staan ze onderaan in de competitie. Op papier zouden we hier moeten winnen, ondanks dat we een aantal belangrijke spelers missen.

 

DB heeft de aftrap en neemt direct het initiatief. De strijd speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar bij balverlies is vooral Schalkhaar gevaarlijk in de counter. Tim, deze week als middenvelder, krijgt vlak voor de goal de kans om te scoren. De keeper ligt al op de grond als Tim met rechts uithaalt. Helaas is hij als linksbenige speler met rechts niet zo trefzeker, kans verkeken. Even later ziet Ramon vanaf rechts dat de keeper wel wat ver voor zijn goal staat en probeert met een afstandsschot te scoren. Helaas gaat de bal gaat net over. DB blijft aanvallen en uiteindelijk valt de eerste goal. Vanaf links geeft Jules een goede voorzet, zodat Paulus de bal makkelijk in het net kan schieten, 0-1. Maar Schalkhaar weet het onze verdedigers ook erg lastig te maken. Een onhandige terugspeelbal op Anton levert ze een indirecte vrije trap op in het 16-meter gebied. Gelukkig gaat het schot over. Even later weten ze dan toch de gelijkmaker te scoren. In een aanval over rechts zetten de aanvallers van Schalkhaar onze verdedigers op het verkeerde been en komen ze vrij voor onze goal en is de 1-1 een feit. DB is echter nog wel de bovenliggende partij en blijft de thuisploeg onder druk zetten. In een mooie aanval door het midden komt Tim via een één-tweetje met Paulus vrij voor de goal en weet ditmaal wel te scoren, 1-2 voor DB. Terwijl wij nog een aantal kansen creëren, maakt ook Schalkhaar het onze verdediging aardig lastig. De organisatie is rommelig achterin en daar maken onze tegenstanders handig gebruik van. Vlak voor rust komen ze dan nog vrij gemakkelijk op gelijke hoogte. Ruststand 2-2.

0418 teleurstellend gelijkspel jo15-11
Na rust lijkt er voor DB nog geen vuiltje aan de lucht. Ondanks wat foutjes achterin is DB de betere partij. Het is nog steeds mogelijk om met 3 punten naar huis te keren. Maar terwijl ons spel steeds slordiger wordt, komt Schalkhaar steeds meer in de wedstrijd. Een paar snelle spelers voorin zetten onze verdediging aardig onder druk. Met kunst en vliegwerk lukt het om de 3-2 te voorkomen. DB creëert ook nog een aantal kansen. Uit een daarvan scoort Tim, maar de goal wordt afgekeurd wegens (onterecht) buitenspel. Even later nog een schot van Tim op goal, maar die gaat recht op de keeper en weer even later een schot van Paulus dat net naast gaat. Wanhopig probeert DB nog een goal te maken, maar gaat daarmee ook heel slordig voetballen. Schalkhaar gaat echter steeds beter voetballen en is in de tweede helft dan ook de betere partij. Vooral door ons slechte uitverdedigen, zijn onze tegenstanders langer en vaker in de aanval. Gelukkig lukt het hen ook niet om te scoren en blijft de stand 2-2. Teleurgesteld rijden we met 1 punt weer naar huis.

0418 teleurstellend gelijkspel jo15-12

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors