JO15-1 Verliest onterecht

DRACHTEN - In een heerlijk lentezonnetje krijgen we vandaag GVAV Rapiditas op bezoek. Op het D-veld (echt gras dus) neemt GVAV de aftrap. Zij staan op de 2e plek in de competitie maar in de uitwedstrijd (die we helaas verloren hebben) hebben we gezien dat als wij ons eigen spel spelen, ze best te kloppen zijn. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.

 

Direct na het fluitsignaal komt GVAV gevaarlijk voor onze goal. Gelukkig gaat het schot voorlangs. DB begint ook scherp aan de wedstrijd en creëert kansen. Een goed schot van Tim, die twee verdedigers voorbij speelt, gaat recht op de keeper af en een afstandsschot van Bert Jan gaat net over. Even later is het dan toch raak. Tim loopt zich recht voor de goal vast, kan de bal terug spelen op Paulus, die keihard op goal schiet. De bal raakt de onderkant van de lat en stuitert van achter de lijn weer uit de goal. Helaas heeft de scheidsrechter niet geconstateerd dat het een doelpunt was, dus de stand blijft 0-0. Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd zodat het een aantrekkelijke en spannende wedstrijd is om naar te kijken. In de slotfase van de eerste helft moeten beide keepers er nog een keer aan te pas komen om de nul te houden. Ruststand 0-0.

0409 jo15-1 verliest onterecht3

Direct aan het begin van de tweede helft krijgt DB een corner. Deze wordt door onze tegenstanders goed weggewerkt en zij counteren razendsnel naar onze helft. Op volle snelheid gaat de aanvaller van GVAV dwars door onze verdediging en weet met een fraai schot DB op achterstand te zetten; 0-1. DB laat het er uiteraard niet bij zitten en zet vol in op de aanval. De gelijkmaker hangt in de lucht.Vanuit een corner schiet invaller Jelmer net naast en een aanval waar alle drie de aanvallers bij betrokken waren levert ook niets op wegens buitenspel. Even later volgt een afstandsschot van Paulus, die door de keeper kan worden opgevangen. De thuisploeg is nu duidelijk meer in de aanval. De counters van GVAV blijven echter gevaarlijk. Echt grote kansen krijgen onze tegenstanders niet. Een ingooi voor DB ver op de helft van de tegenstanders leidt wederom een nieuwe aanval van DB in. Met bijna alle spelers voor de goal wordt het schot van Bert Jan geblokkeerd maar het gevaar is nog niet geweken voor GVAV. In de chaos voor de goal wordt Leon vlak voor de goal onderuit gehaald. Normaliter levert dit een penalty op, maar de scheidsrechter beslist dat het een stuitbal wordt. De counter die daaruit volgt levert GVAV een vrije trap op, net buiten het 16-meter gebied. Het schot wordt door het muurtje geblokt en het gevaar is geweken. Beide ploegen laten niet het mooiste voetbal zien. Terwijl DB gehaast probeert nog een doelpunt te scoren, hanteert GVAV allerlei vertragingstactieken. Als het eindsignaal klinkt zijn de jongens van DB dan ook zwaar teleurgesteld in deze onterecht verloren wedstrijd. Eindstand 0-1.

0409 jo15-1 verliest onterecht1

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors