JO15-1 vindt aansluiting bij (sub)top

DRACHTEN - Het is weer een gezellige drukte op Sportpark Drachtster Bos waar jo15-1 de thuiswedstrijd speelt tegen WSV jo15-1 uit Apeldoorn. In een heerlijk lentezonnetje neemt DB de aftrap. Beide ploegen hebben er duidelijk zin in, maar het is WSV die de eerste kans krijgt om te scoren.

0402 jo15 1 vindt aansluiting subtop1

De linksback loopt iedereen eruit en weet vanaf de achterlijn de bal voor de goal te brengen. Gelukkig is daar niemand om de bal in het net te schieten. In de eerste 10 min. van de wedstrijd heeft WSV wat meer het overwicht, maar daarna zien we dat DB meer vat op de wedstrijd krijgt. In de omschakeling komt DB er snel uit en wordt Tim ingespeeld vlak voor de goal. De bal stuitert raar op, maar hij krijgt de bal onder controle en schiet hem beheerst in het net. Helaas wordt de goal (ten onrechte) afgekeurd omdat de scheidsrechter hands heeft geconstateerd. Snel daarna komen we nog en paar keer voor de goal van WSV, maar lukt het niet om te scoren. WSV doet niet onder voor DB. Ze komen gevaarlijk dicht voor onze goal, maar onze verdedigers weten de bal zonder problemen weg te werken. Als Jesse op eigen helft een pass van de tegenstander onderschept, kan hij op volle snelheid dwars door het midden doorlopen tot bijna bij het 16 meter meter gebied. Na een pass op Jules krijgt hij de bal weer terug en schiet keihard op goal. In een reflex weet de keeper van WSV de bal uit de goal te houden, waardoor DB er alleen een corner aan over houdt. De corner wordt door Jules vanaf links genomen en komt perfect voor de goal waar Ernst het kopduel wint maar jammer genoeg de bal naast de goal ziet gaan. Beide ploegen houden elkaar aardig in evenwicht zodat het een spannende en aantrekkelijke wedstrijd is om naar te kijken. Vlak voor rust weet WSV nog bijna te scoren vanuit de counter. Een goede redding van Anton voorkomt dat DB met een achterstand de rust in gaat. Ruststand 0-0.

0402 jo15 1 vindt aansluiting subtop4

Na rust gaan beide ploegen er weer vol tegenaan. Het spel golft heen en weer, maar zowel WSV als DB komen nog niet tot scoren. Tim schiet de bal voor de goal van de tegenstander langs en een corner van WSV wordt door Ramon weggekopt. Wederom komt Tim in scoringspositie maar weer weet de keeper de nul te houden. Als Tim dan in de derde poging loskomt van de verdediger weet hij de keeper te passeren en is het dan toch eindelijk raak, 1-0. Onze tegenstanders uit Apeldoorn laten het er niet bij zitten en zetten er nog een tandje bij. Een goede aanval van WSV zet onze verdediging onder druk. In de chaos voor onze goal is het Anton die zijn hoofd cool houdt en voorkomt dat WSV de gelijkmaker kan scoren. In de jacht op de gelijkmaker, wordt het spel van WSV wat slordiger en worden er meer overtredingen gemaakt. Een overtreding op Ernst in het strafschopgebied levert DB een penalty op. Ernst neemt hem zelf en zet daarmee de 2-0 op zijn naam. De frustratie neemt toe bij onze tegenstanders die zeker geen slechte wedstrijd spelen. Ze blijven onze verdediging onder druk zetten. Een goed schot wordt door Anton opgevangen en een corner wordt onschadelijk gemaakt doordat Leon de bal kan wegkoppen. Maar ook DB weet het WSV nog erg lastig te maken. Op het middenveld weet Jelmer uit jo15-2 zich prima staande te houden tegen de fysiek sterke tegenstanders. Op het randje van het 16 meter gebied krijgt hij de bal van Tim, maar twee verdedigers beletten hem te schieten. Hij speelt Jason (ook van jo15-2) in, die vanaf rechts het strafschopgebied inkomt. Deze raakt de bal niet goed, zodat de bal over de goal gaat. WSV probeert de aansluitingstreffer te scoren en is nog wel een paar keer gevaarlijk, maar uiteindelijk beslist DB de wedstrijd in een aanval over rechts. De keeper kan het schot eerst nog keren, maar de bal komt dan voor de voeten van Tim die makkelijk in het lege doel kan schieten, 3-0. In de allerlaatste minuut is er nog een kans voor WSV om de nul weg te poetsen. De aanvaller staat 1 op 1 met Anton en schiet de bal, jammer genoeg voor onze tegenstanders, tegen de lat en is de kans verkeken. Eindstand 3-0 voor DB.

0402 jo15 1 vindt aansluiting subtop6

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors