JO15-1 hard onderuit tegen Quick'20 JO15-1

OLDENZAAL - Na ongeveer één uur en een kwartier rijden komen we aan in een zonnig Oldenzaal. Onze tegenstander van vandaag is Quick’20 die 3 punten boven ons staat op plek 3. Als we nog in de top 3 willen komen is het zaak om deze wedstrijd te winnen.

 

Direct na de aftrap van Q20 blijkt dat ze het niet kado gaan geven. DB is niet scherp en door een fout van de verdediging komen we al in de 2e minuut op achterstand; 1-0. Onze tegenstanders houden de druk erop en laten ons niet opbouwen. Na bijna 20 minuten is het weer raak. Uit een vrije trap wordt de bal in onze goal gekopt; 2-0. Langzaamaan komt DB een beetje in de wedstrijd. Een vrije trap vlak voor het 16 meter gebied levert mogelijk de aansluitende treffer. Bert Jan krult de bal mooi richting de linker bovenhoek maar helaas gaat de bal net naast. Even later kan Tim hard op de goal schieten. De keeper weet de bal te keren maar heeft de bal niet onder controle. Ernst ziet zijn kans schoon en probeert de bal alsnog in het net te schieten, maar wordt onderuitgehaald door de keeper. Het levert DB een penalty op die Jelrik koelbloedig binnen schiet; 2-1. Tot de rust krijgen beide partijen nog een aantal kansen maar tot een doelpunt komt het niet meer.Duidelijk is wel dat Q20 de betere ploeg is en dat we in de tweede helft beter moeten gaan voetballen willen we nog een kans maken.

jo15-1 hard onderuit
Aan het begin van de tweede helft lijken de ploegen meer in evenwicht. In een aanval van Q20 ziet Anton de bal vlak voor de goal langs gaan en aan de andere kant kopt Ernst de voorzet van Jules net over. Kansen over en weer maar uiteindelijk is het toch weer de thuisploeg die weet te scoren. Goed combinerend weten ze onze verdedigers te passeren en maken de 3-1. DB blijft jagen maar weet de kansen die het krijgt niet te benutten. Ook niet als Jules, die links achter stond, naar voren wordt gestuurd om meer overwicht voorin te krijgen. Terwijl de thuisploeg goed blijft voetballen probeert DB een goal te forceren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Q20 in een snelle counter onze verzwakte verdediging weet te passeren en verder uitloopt; 4-1. DB probeert ook een doelpunt te scoren, maar met elke counter van de thuisploeg is het raak. Voordat het verlossende eindsignaal klinkt is Q20 al uitgelopen tot 8-1. In deze zeer teleurstellende wedstrijd heeft DB nagelaten om te laten zien dat ze boven in de 2e divisie thuis horen.

jo15-1 hard onderuit1

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors