Puntendeling JO15-1 en Flevo Boys JO15-1

DRACHTEN - Terwijl het zuiden van het land geteisterd wordt door een ware sneeuwstorm, schijnt in Drachten het zonnetje. Veel wedstrijden zijn afgelast, maar JO15-1 mag op het kunstgrasveld zijn krachten meten met Flevo Boys JO15-1. FB staat twee punten boven ons, dus als we deze pot winnen kunnen we een plekje opschuiven.

 

Zij zijn een stabiele ploeg die op dezelfde manier als DB, aanvallend wil voetballen. Beide ploegen laten dat ook direct aan het begin van de wedstrijd zien door hoog druk te zetten. Zowel DB als FB komen een aantal keren gevaarlijk dicht bij de goal van de tegenstander. Wanneer na een corner van DB de bal bij de tegenstanders beland, zijn ze razendsnel in omschakeling. Terwijl de meeste spelers van DB nog op de helft van de tegenstander zijn, kan een speler met een mooi lobje Anton passeren. Maar de voorsprong duurt niet lang. Ook DB kan snel uitkomen. Tim weet vanaf de middellijn Jules in te spelen die vervolgens 1-op-1 met de keeper de 1-1 op zijn naam zet. Bijna komt FB vlak voor rust nog weer op voorsprong. In een goede aanval wordt de bal mooi voorgezet, maar gelukkig is er geen medespeler in de buurt die de bal in kan schieten. De bal gaat voor de goal langs en kan worden weggewerkt, ruststand 1-1.

1213 jo15-1 puntendeling2
In de tweede helft gaat DB voortvarend te werk en zet de tegenstander onder druk. Zowel Paulus als Jules krijgen een grote kans maar weten zichzelf en het team niet te belonen met een goal. FB blijft echter gevaarlijk. De nr. 10 is heel behendig en weet dwars door onze verdediging de achterlijn te halen en de bal voor te zetten. Wederom is er geen medespeler die de bal in kan schieten, de bal gaat weer voor de goal langs waarna deze door Ramon kan worden weggewerkt. Beide ploegen willen graag winnen en zetten dan ook alles op alles om die winnende goal te maken. Het spel wordt daardoor wel ruwer en er worden wat meer overtredingen begaan. Halverwege de tweede helft is het vooral de thuisploeg die de toon zet en de meeste kansen creëert. Maar een goal blijft uit. Tim kopt een cornerbal in handen van de keeper, Jules schiet hard op de goal maar net over, Jesse schiet van afstand keihard op de lat en een voorzet van Paulus wordt door Tim met een mooi hakje helaas net naast de goal geplaatst. Onze tegenstander komt er eigenlijk niet meer aan te pas. Iedereen verwacht een goal van DB. Wanneer de keeper een schot van Hylke niet goed vast heeft en de bal uit de goal lijkt te slaan, staat iedereen dan ook al te juichen. De bal is echter niet over de lijn geweest en telt dus niet. DB blijft aandringen maar moet zich er uiteindelijk teleurgesteld bij neerleggen dat ze de laatste wedstrijd voor de winterstop niet kunnen winnen. De stand blijft 1-1.

1213 jo15-1 puntendeling3

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors