Nipte overwinning voor JO15-1 in Hengelo

HENGELO - Het is net onder het vriespunt als de jongens van D’Boys JO15-1 om kwart voor negen in de auto stappen voor de wedstrijd tegen ATC’65 in Hengelo. Na zes achtereenvolgende wedstrijden te hebben gewonnen is het team in de winning mood, als ze om half twaalf het veld opstappen.

1205 nipte overwinning jo15-1-1

Nog steeds rond het vriespunt en met een beetje mist is het best koud als ATC de aftrap neemt. Met vijf punten verschil staan zij net onder DB en mogen we ze dus zeker niet onderschatten. DB neemt in ieder geval het voortouw met een mooie aanval over rechts. Paulus geeft de bal mooi voor waarna Tim de bal met een halve omhaal DB op voorsprong kan zetten. Helaas gaat de bal net over. Als DB even later een corner krijgt is daar de tweede grote kans. Maar ook ditmaal wordt er niet gescoord. Leon kopt de bal recht in de handen van de keeper. ATC is misschien in de verdediging wat kwetsbaar, in de aanval zijn ze erg gevaarlijk. Zeker in de omschakeling zijn ze razendsnel op onze helft. Een vrije trap op zo’n 20m voor onze goal levert nog de grootste kans op. Gelukkig is het een makkelijke prooi voor Anton. In deze fase van de wedstrijd is DB iets sterker dan ATC en dwingt ook de meeste kansen af. Als DB wederom een corner krijgt kan Leon, die vaak op de goede plek staat, ditmaal wel scoren. Uiteraard met een fraaie kopbal weet hij de goed geplaatste bal van Paulus in het net te plaatsen, 0-1 voor DB. Zowel over links als over rechts wordt de verdediging van ATC onder druk gezet. Uiteindelijk is het Tim die de 0-2 op zijn naam zet. Met een fraaie actie van Paulus op rechts kan hij Tim inspelen die dan helemaal vrij voor de goal de bal makkelijk kan intikken. De thuisploeg laat het er niet bij zitten en zet nog een tandje erbij. Al vrij snel weten ze met een mooie steekpass tussen onze verdedigers door hun spits in te spelen die daarna vrij gemakkelijk Anton weet te passeren. ATC is duidelijk niet van plan om thuis te gaan verliezen en zet DB verder onder druk. Met fraai combinatiespel zetten ze onze verdedigers regelmatig op het verkeerde been, maar gelukkig weten ze niet te scoren. Ruststand 1-2.

1205 nipte overwinning jo15-1-2
Nadat de spelers weer een beetje zijn opgewarmd met een beker thee komen ze weer het veld op voor de tweede helft. Het is nu zaak de voorsprong te behouden en als het kan verder uit te lopen. Maar de thuisploeg is iets anders van plan. ATC zet DB flink onder druk en creëert al snel een paar mooie kansen. DB probeert van achteruit op te bouwen maar slaagt daar niet zo vaak in. Vaak wordt geprobeerd om met een lange bal de spitsen te bereiken waarmee DB een paar keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt komt. Er zit weinig rust in het spel van DB en er wordt veel balverlies geleden. Hoewel de bal ook vaak weer wordt terugveroverd ziet het spel van ATC er verzorgder uit en houden zij de bal langer in de ploeg. Een paar keer komen ze gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. Aanvoerder Jesse trekt uiteindelijk de stoute schoenen aan en dringt diep door op de helft van ATC en weet Jules aan de rechterkant in te spelen. Deze trekt naar binnen en kan dan met links hard uithalen. Helaas gaat de bal net over. In de laatste minuut is er nog een fraaie aanval van DB die in eerste instantie kan worden weggewerkt door ATC maar waarbij Jules weer in balbezit komt. Ditmaal weet hij wel te scoren, 1-3 voor DB. De wedstrijd lijkt gewonnen maar ATC geeft nog steeds niet op. De supporters vragen de scheids of hij de tijd wel in de gaten houdt. Zolang er niet wordt afgefloten gaat de thuisploeg door en kan door goed combinatiespel uiteindelijk ver in blessuretijd nog een keer scoren. Iedereen van DB slaagt dan ook een zucht van verlichting als de scheidsrechter het eindsignaal laat horen. Misschien niet geheel terecht kan DB toch met drie punten op zak huiswaarts keren. Eindstand 2-3 voor DB.

1205 nipte overwinning jo15-1-3

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors