JO15-1 nestelt zich in subtop

DRACHTEN - Een aantal velden zijn afgekeurd zodat het relatief rustig is op het complex van DB. Gelukkig gaat de wedstrijd van JO15-1 wel door en komen onze tegenstanders, Quick’20, niet voor niets dat hele eind vanuit Oldenzaal naar Drachten.


Beide ploegen hebben er duidelijk zin in en laten mooi voetbal zien. Snel en goed combinerend toont Q20 aan dat ze niet zomaar op de 3e plek in de competitie staan. Maar ook DB laat zich niet onbetuigd. Na een goede voorzet van Paulus wordt de bal niet goed weggewerkt door onze tegenstanders en is daar een grote kans voor Jelrik om DB op voorsprong te brengen. Jammer genoeg wordt de bal van lijn gehaald en blijft het 0 - 0. Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd maar Q20 drukt DB steeds verder en vaker in de verdediging. Bij een aanval van Q20 wordt Anton onderuit gehaald maar de scheidsrechter laat doorspelen zodat ze alsnog een schot op de nu lege goal kunnen doen. Gelukkig kan Niels de bal nog van de lijn trappen maar raakt de bal niet goed zodat de bal nog tegen de onderkant van de lat komt. In een reflex stompt hij de bal met de handen uit de goal maar ja, hij is geen keeper dus dat wordt bestraft met een penalty. Deze wordt hard binnen geschoten, waardoor Q20 op voorsprong komt. De bezoekers ruiken bloed en zetten DB nog verder onder druk. Gelukkig weet DB ook nog een aantal keer gevaarlijk dicht bij de goal van de tegenstanders te komen, maar de uitploeg blijft domineren. Vooral in de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk. Eenmaal proberen zowel Anton als Ramon een doorgebroken speler te onderscheppen maar het is uiteindelijk Julian die de bal nog uit de goal weet te houden, zonder zijn handen te gebruiken… Ruststand 0-1.

1128JO15-1 nestels in subtop1

DB neemt de aftrap voor de 2e helft en zet Q20 direct onder druk. De trainer Michiel heeft in de rust duidelijk gemaakt dat er nog niets aan de hand is en dat de jongens gewoon met veel plezier moeten gaan voetballen. Dat vertrouwen en nog een paar goede tactische tips zorgen er voor dat de thuisploeg een paar keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander komt. Maar Q20 zet haar goede spel van de eerste helft voort en weet het vooral in de omschakeling DB lastig te maken. Eenmaal komt een aanvaller 1-op-1 met Anton, maar hij schiet naast zodat ze niet verder op ons uitlopen. Als even later aan de andere kant, met een aanval van DB, de bal niet goed wordt weggewerkt weet Tim de gelijkmaker op zijn naam te zetten, 1-1. Het thuispubliek veert op en moedigt onze jongens nog meer aan in deze zeer spannende wedstrijd. De wedstrijd kantelt. Nu is het DB die het spel maakt. Met snel combinatiespel zetten de Friezen de Tukkers onder druk en creëren een aantal prachtige kansen. Een corner, een vrije trap en een solo actie van Paulus leveren echter niets op. Maar dan is daar Tim die op rechts de verdediging weet te omzeilen en met een mooi schot DB op voorsprong zet, 2-1.

1128JO15-1 nestels in subtop2

Q20 laat het er niet bij zitten en probeert weer gelijk te komen. Met uitstekend voetbal weet de uitploeg nog een aantal goede kansen te creëren maar de gelijkmaker zit er niet in. Toegejuigd door het publiek zetten onze jongens de aanval in en weten steeds vaker de duels te winnen. De inzet wordt uiteindelijk beloond als Tim tussen twee verdedigers door koelbloedig zijn derde doelpunt maakt. Terwijl DB steeds makkelijker lijkt te gaan spelen begint de tijd te dringen voor Q20. Kansen om verder uit te lopen zijn er nog wel maar gescoord wordt er niet meer. De eindstand is dan ook 3-1 voor DB in deze uitermate aantrekkelijke en spannende wedstrijd.

1128JO15-1 nestels in subtop3

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors