Weer 3 punten voor JO15-1

STEENWIJK - Na een half uurtje rijden komen we aan in het sportpark van v.v. d’Olde Veste’54 midden in Steenwijk. Er staat een gure wind als DB de aftrap neemt. De ploegen hebben al een paar keer eerder tegenover elkaar gestaan en telkens was DB daarbij de sterkste. Met maar twee punten is d’OV er extra op gebrand om revanche te nemen.

 

1122 weer 3 punten jo15 1

Direct aan het begin van de wedstrijd wordt duidelijk dat ze dat gaan doen door aanvallend te gaan spelen. Ze proberen DB op eigen helft al onder druk te zetten. Hoewel DB niet heel goed speelt lukt het regelmatig om een aanval op te zetten, maar een echte kans krijgen we nog niet. De tot nog toe sportieve wedstrijd verandert van karakter wanneer, in het gevecht om de bal, de nr.9 van d’OV een slaande beweging maakt naar Ramon. De scheids trekt prompt rood, zodat de thuisploeg met tien man verder moet. Niet lang daarna weet DB van de situatie te profiteren. Met een lange bal weet Jesse Tim in te spelen die vervolgens de 0-1 op zijn naam zet. De thuisploeg laat het er niet bij zitten. Ze maken het DB nog steeds erg lastig, ondanks dat ze met een man minder spelen. Ze creëren een kans op de gelijkmaker, als de spits van d’OV één op één komt met onze keeper. Gelukkig heeft Anton uitstekende reflexen, zodat de goal uit blijft. DB kan op zijn beurt ook een aantal kansen creëren maar die leveren geen doelpunten op. Als de scheidsrechter fluit voor rust is de stand dan ook nog steeds 0-1 voor DB.

1122 weer 3 punten jo15 2
In de tweede helft gaat DB iets beter voetballen. Mede ook doordat d’OV minder hoog druk zet en daardoor de tegenstander meer rust geeft achterin. Een paar mooie aanvallen vanaf links waarbij Tim de bal mooi voor de goal geeft worden helaas niet afgemaakt. Pas wanneer Ernst vlak voor de goal de bal weet te onderscheppen kan DB zijn voorsprong uitbreiden. Het schot rechts onderin de hoek, gaat net onder de duikende keeper door, 0-2! Even later kan Ernst nogmaals scoren, door de voorzet van Tim
binnen te koppen, 3-0. DB is duidelijk sterker, maar verliest toch vaak onnodig de bal. Hierdoor weet d’OV nog een paar kansen te creëren. Door slecht uitverdedigen van DB levert dat ook nog een goal op voor onze tegenstanders. DB kan de laatste kansen niet verzilveren, maar is toch blij met de drie punten als het eindsignaal klinkt, eindstand 1-3 voor DB.

1122 weer 3 punten jo15 3

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors