JO13-1 wint 2de achtereenvolgende wedstrijd

DRACHTEN - Na vorige week overtuigend de uitwedstrijd van V.V. Heerenveen met 0-5 te winnen, moesten onze jongens afgelopen zaterdag aantreden tegen ATC’65 uit Hengelo. Zonder onze geblesseerde aanvoerder Sven Dijkstra, in de regen en op een met herfstbladeren bedekt B-veld werd begonnen aan de wedstrijd.


Onze jongens begonnen met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. De eerste helft werd goed gecombineerd en echt goed gevoetbald zoals het hoort bij Drachtster Boys. ATC’65 kon alleen maar tegenhouden en probeerden met lange ballen hun snelle buitenspelers te bereiken. Onze verdedigers; aanvoerder Mark Vaartjes, rots in de branding Gijs Oostra, de noodrem Arjen Koehoorn en blonde pijl Harmen Radersma hadden de zaakjes achterin op orde. Ondanks het betere spel wist onze tegenstander toch het eerst te scoren. Keeper Jelrik Hiemstra kon een goed schot niet klemvast krijgen en de bal werd door een inlopende tegenstander binnen geschoten 0-1. Maar niet getreurd, verder voetballen en op jacht naar de gelijkmaker. Niet lang daarna was het dan ook loon naar werken en werd op fraaie wijze door Quinten Pilgram de gelijkmaker gescoord 1-1.

1122 jo13-1 01


Onze voorhoede bestaande uit linksbuiten Noerian Boersma, spits Jesse Nicolai en rechtsbuiten Gijs de Bruin werden zeer goed bediend door het middenveld met technicus Colin Hebbink, sterke Gerben Jongedijk en goed spelende en kaatsende Armando Nijboer. Vlak voor rust werd een hoge bal werd op prachtige wijze binnengekopt door Gerben Jongedijk 2-1, waarna de jongens met een prachtige voorsprong konden gaan rusten.

1122 jo13-1 02


Na de rust werd het spel wat onrustiger mede door toedoen van de grensrechter van ATC’65. Deze grensrechter probeerde gelijktijdig te vlaggen en te coachen. Na een korte onderbreking in de tweede helft door onweer moesten de laatste 10 minuten worden afgemaakt. Trainer Frank Visser wisselde en zette Harmen Radersma in de spits. Dit resulteerde in een actie van Harmen die werd beëindigd door een overtreding. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied volgde. Hier wist onze specialist Amando Nijboer wel raad mee 3-1. De laatste minuten werden volgespeeld en een feestje volgende. Een prachtige overwinning en op naar de 3de overwinning op rij. Volgende week naar het sterke Quick ’20 uit Oldenzaal.

1122 jo13-1 03

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors