JO15-1 verliest met 10 man

GRONINGEN - Op deze druilerige middag mag het team van Drachtster Boys JO15-1 (DB) aantreden tegen de koploper van de competitie. DB laat direct zien dat ze gekomen zijn om te winnen en zijn de eerste helft iets sterker dan de tegenstanders met een paar goede kansen.

 

Beide ploegen laten mooi voetbal zien. Uiteindelijk is het Be Quick 1887 JO15-1 (BQ) die op voorsprong komt, als DB een vrije trap doorkopt in eigen goal, 1-0. Even later is het weer raak, als BQ weer scoort vanuit een vrije trap. Deze keer rechtstreeks in de verre hoek, 2-0. Vlak voor rust krijgt DB ook een vrije trap maar deze gaat helaas net over. Ruststand 2-0.

 

Direct aan het begin van de tweede helft komt Leon in botsing met een tegenstander en heeft daar behoorlijk last van. Gelukkig kan hij toch doorspelen. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar het is weer BQ die, profiterend van een klein foutje achterin, de voorsprong uitbouwt naar 3-0. Dan ziet de scheidsrechter een overtreding op Tim in het 16 meter gebied. Het levert DB een penalty op, die Ernst binnen schiet, 3-1. Wanneer Tim, om onbegrijpelijke reden, tweemaal geel krijgt en van het veld moet, wordt het voor DB wel heel moeilijk om de achterstand nog weg te werken. Toch weet DB zelfs met 10 man nog een aantal kansen te creëren, maar kan niet voorkomen dat BQ nog twee keer kan scoren. Ondanks de uitslag heeft DB laten zien dat ze zeker niet onderdoen voor BQ. Alleen jammer dat de scheidsrechter zo'n stempel op de wedstrijd heeft gedrukt. Eindstand 5-1.

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors