JO15-1 verliest in Groningen

GRONINGEN - Iets later dan gepland neemt DB de aftrap tegen GVAV. Hoewel DB GVAV onder druk probeert te zetten is het de thuisploeg die de toon zet. Beide ploegen hanteren de lange bal zodat het spel nogal heen en weer gaat met veel balverlies aan beide zijden. De thuisploeg is een aantal keren erg gevaarlijk maar telkens komt DB er goed uit.

 

Halverwege de eerste helft is het dan toch DB die als eerste weet te scoren. Bert Jan neemt de corner die Leon perfect in het net weet te plaatsen, 0-1. Jammer genoeg weet GVAV direct in de counter ook te scoren zodat de stand weer gelijk is, 1-1. De thuisploeg ploeg is er duidelijk meer op gebrand om te winnen dan DB en drukken DB in het defensief. Geheel terecht neem de thuisploeg de leiding als zij vanuit een corner de bal binnen kunnen koppen, 2-1. DB werkt keihard om nog voor rust de gelijkmaker te scoren, maar vergeten om hun eigen spel te spelen. De ruststand blijft dan ook 2-1 voor GVAV.

 

In de tweede helft krijgt DB wat meer grip op de wedstrijd. Er worden meer duels gewonnen en we proberen wat meer op te bouwen. Het levert wel meer kansen op maar helaas weten we niet te scoren. Wanneer Paulus in het 16 meter gebied onderuit wordt gehaald en de scheidsrechter naar de penaltystip wijst is dat de kans op de gelijkmaker. Helaas duikt de keeper naar de goede hoek en weet de bal uit het doel te halen. DB doet nog verwoede pogingen om te scoren maar moet uiteindelijk aanvaarden dat de wedstrijd verloren is. De spelers hebben dat geheel aan zichzelf te wijten aangezien ze niet hun eigen
spel zijn gaan spelen maar mee gingen met het spel van GVAV dat eigenlijk alleen maar de lange bal speelde. Eindstand 2-1 voor de thuisploeg.

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors