JO15-2 eindigt als 2e in 1e klasse

DRACHTEN - Na al 9 keer achter elkaar gewonnen te hebben gaan de heren en dame van JO15-2 voor de 10e winstpartij op rij. Nadat er vorige week met 0-7 gewonnen werd bij HFC'15 JO15-2, moest de ploeg zich op maken voor een laatste test tegen NR.6 Trynwalden JO15-1. De vorige keer werd het 2-3 na een spannende pot, waarbij Tom Mulder de 2-3 in de laatste 5 minuten maakte.

0529 jo15-2 eindigt als 2e5

Er stond op deze mooie zaterdagochtend veel op het spel, Drachtsterboys zou en moest 2e worden! Na een redelijke warming-up waarin Luc constateerde dat hij niet zou kunnen spelen werd hij vervangen door Patrick. JO15-2 begon niet scherp maar het spel was in evenwicht. Trynwalden drong Drachtsterboys steeds verder naar achteren maar dat leverde geen gevaarlijke momenten op. Het was vaak de lange bal van achteruit naar de grote en sterke spits van Trynwalden. Edwin en Evelien speelde als duo heel goed en de verdediging kwam weinig in de problemen. Na 20 min. kwam Drachtsterboys beter in het spel en drong op zijn beurt Trynwalden steeds verder terug en dat leverde een corner op. Deze corner van Calvin werd slecht weggewerkt en kwam precies in de voeten van Tom, die tussen 3 man door slalomde en de bal tegen de touwen knalde. De 1-0 is een feit! Na de goal was het duidelijk dat Drachtsterboys de overhand nam en er werd echt goed gevoetbald.

0529 jo15-2 eindigt als 2e4

Trynwalden kreeg een paar vrije trappen waaruit hun gevaarlijk waren dankzij hun ontzettend lange spits die de 1e helft constant gezocht werd. De 3e vrije trap leverde een hele grote kans op. De vrij trap werd slecht weggewerkt en kon opnieuw worden ingebracht. De aanvoerder van Trynwalden stond aan de rechterkant in de 16 meter helemaal alleen vrij voor de goal en kreeg de bal op zijn op hoofd en kopte hard op goal. Celwin is een geweldige keeper en dat liet hij hier ook weer zien! Celwin zweefde prachtig naar de hoek en plukte de bal uit de lucht. In de counter kan Drachtsterboys gevaarlijk uit de hoek komen en dat bleek ook nu weer. Paulus dribbelde met de bal over de middellijn en zag Calvin een loopactie maken. Paulus leek de bal in eerste instantie naar Calvin te spelen, want dat was de makkelijkste pass. Paulus zag in zijn rechter oog hoek ook Matthijs vragen om de bal. Paulus gaf een pass op Matthijs, over zijn standbeen, precies op maat. Matthijs liet de bal een keer stuiteren, zag de keeper te ver voor zijn goal staan en stiftte de bal over de keeper heen. De 2-0 is binnen en buitengewoon mooi afgemaakt door de spits!

0529 jo15-2 eindigt als 2e3

Drachtsterboys ging met een comfortabele 2-0 de rust in. Levi werd na de rust ingebracht voor Calvin. Zoals we Levi kennen knalde hij er gelijk bovenop en dat sloeg over op het team. Drachsterboys voetbalde goed en achterin had het centrale duo, Edwin en Evelien, de goede spits van Trynwalden nog steeds in de broekzak. Er werden in het begin van de 2e helft niet veel kansen gecreëerd. 5 minuten na rust kwamen Luc en Mika het veld in. Luc kwam erin voor Patrick en Mika voor Paulus. Drachtsterboys ging 1-4-4-2 spelen met een ruit op het middenveld. Dat pakte goed uit want er werd goed druk gezet op de achterste linie die het moeilijk had, omdat wij met 2 spitsen gingen spelen. De keeper schoot de bal zo in de voeten van Lennard die die bal doortikte op Matthijs die op de achterlijn een lage voorzet gaf op Mika. Mika schoot vanaf het puntje van de 5 meter op goal maar de keeper van Trynwalden had een goede reactie op het schot. Drachtsterboys drong Trynwalden steeds verder terug op eigen helft en Trynwalden had op dat moment helemaal niets in te brengen. Jelle speelde Mika in op het middenveld, Mika draaide open en zag de keeper te ver voor zijn goal staan en waagde een schot van een metertje of 30. De bal vloog over de keeper heen en de bevrijdende 3-0 was een feit!

0529 jo15-2 eindigt als 2e1

Hierna begon Trynwalden beter in hun spel te komen en creëerde een aantal kansen. Vooral via vrije trappen was Trynwalden gevaarlijk, maar zorgde niet voor al te grote kansen. Na al die kansen had Drachtsterboys in de counter een mogelijkheid via Jelle die Lennard in de diepte wegstuurde. Lennard speelde drie verdedigers uit en schoot de bal in de verre hoek. De 4-0 was daar en daarmee werd Lennard ook topscoorder van het team met 27 doelpunten, 1 meer dan spits Matthijs. De wedstrijd was echt leuk voor de toeschouwers en ook Trynwalden zal nog zijn doelpuntje maken, want in de counter werd een lange bal gespeeld op de grote spits en de bal viel precies goed. Celwin twijfelde of hij uit zijn goal moest komen en die twijfel duurde 1 seconde te lang. De spits zag zijn kans en kopte de bal over de inmiddels uitgekomen Celwin en de 4-1 lag erin. Je zag het geloof weer een beetje terug komen bij Trynwalden. Er waren nog 10 minuten te spelen.

In gevaar zou Drachtsterboys niet meer komen en daarbij kwam de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen ten einde met een 4-1 zege en een keurige 2e plek in de 1e Klasse. De 3 punten waren dik verdiend en er werd hard geknokt door iedereen.

0529 jo15-2 eindigt als 2e2

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors