JO15-2 blijft winnen

HOOGKERK - Drachtsterboys JO15-2 ging vandaag op bezoek bij HFC’15 JO15-2 om hun 10e overwinning op rij te pakken. De thuiswedstrijd werd met 11-1 gewonnen door Drachtsterboys dat na de winterstop maar één competitiewedstrijd verloren heeft.

 

Toen we aankwamen bij HFC’15 kregen we te horen dat we op kunstgras moesten. Het veld bleek alleen vol te liggen met zwarte korrels, waardoor het een oud kunstgras bleek te zijn. Vandaag had Drachtsterboys 2 wissels, omdat Paulus Paulusma geblesseerd was. Na een wat zwakke warming-up begon de wedstrijd. Drachtsterboys kreeg al vroeg wat kansen, maar de bal ging er maar niet in. Na 20 minuten waar het voetbal heel onrustig was stond het nog 0-0, maar scoorde Tom Mulder het verlossende doelpunt. Levi Minnema was de assistgever. Na de 0-1 ging het snel, want 2 minuten later lag de 0-2 alweer in het goal, doelpuntenmaker was Calvin Dirksen die de bal intikte na een goede voorzet van opnieuw Levi. Direct na de aftrap werd de bal onderschept en scoorde ook spits Matthijs op aangeven van Tom de 0-3. Kort daarna werd ook de 0-4 door Calvin ingetikt, die zijn tweede goal maakte deze wedstrijd op aangeven van Tom. In 5 minuten tijd werd de wedstrijd beslist. Na de 4 goals op rij kwamen er over en weer kansen, maar werd er niet gescoord. HFC' 15 had halve kansjes en Drachtsterboys had letterlijk de ballen voor het intikken, maar werd de score niet uitgebouwd. Een paar minuten voor rust kreeg Levi via een steekbal van Tom de kans om de 0-5 voor rust te maken, Levi schoot hem in de verre hoek knap binnen.

 

Na wat ranja en fruithapjes in de rust, mochten Jelle en Edwin zich opmaken voor de 2e helft die in het veld kwamen voor Matthijs en Evelien. HFC kreeg in het begin van de tweede helft een gevaarlijke kans, maar keeper Celwin kon de bal makkelijk tegenhouden. Na een kwartier kwam daar toch de 0-6 door Tom die 1 op 1 op de keeper afliep en hem in de korte hoek koel in schoot. Vlak voor tijd stuurde Lennard, Tom diep die 1 man passeerde en via de paal de 0-7 erin legde.

 

Een prima prestatie van de heren en dame van Drachtsterboys, alleen hadden er misschien nog wel 5/6 doelpunten meer in gemogen.

Door de 3-3 van Jong Harkema JO15-1 tegen Broeksterwalden JO15-1 staat Drachtsterboys nu 4 punten voor op Jong Harkema, maar heeft Jong Harkema wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week kan Drachtsterboys JO15-2 het seizoen mooi afsluiten door de 2e plaats veilig stellen, wanneer Trynwalden JO15-1 op bezoek komt. Ook dit zal een spannende wedstrijd worden.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors