Vrouwen verliezen belangrijke wedstrijd tegen Lycurgus

GRONINGEN - Afgelopen zaterdag stond de zespuntenwedstrijd tegen concurrent Lycurgus Vrouwen 2 op het programma. De winnaar zou aanhaken bij de middenmoot. Na een slordige wedstrijd van beide kanten eindige de stormachtige middag voor de dames van Drachtster Boys teleurstellend, want de thuisreis kon aan gevangen worden met een 0-1 nederlaag.

 

Teamfoto vrouwen 1 kopieVooraf waren de dames hoopvol gestemd, er werd immers vorige week verdienstelijk gelijkgespeeld tegen Bolsward. Een bijna voltallige selectie reisde af naar Groningen.

 

Een straffe harde wind maakte goed voetbal onmogelijk. De bal waaide regelmatig het veld uit. Drachtster Boys kreeg in de beginfase weinig grip op het middenveld van Lycurgus. Steeds konden de Groningse dames de vrije vrouw vinden. Dit leverde een paar kansjes op. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Drachtsters steeds meer grip op de wedstrijd, overigens zonder tot hele grote kansen te komen.

 

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en besproken wat er anders moest de tweede helft. In de tweede helft werd er beter gevoetbald. Lycurgus werd steeds meer in de verdediging gedrukt, toch bleef het spel in balbezit onrustig. Net op het moment dat Drachtster Boys het gevoel had dat er meer in zat kreeg het de deksel op de neus. Drachtster Boys kreeg een corner te nemen. Deze werd afgeslagen en Lycurgus kon de bal weg werken. Een verdedigster van Drachtster Boys schatte de mede door de wind gedragen bal verkeerd in en een Lycurgus aanvalster veroverde de bal en begon aan een solo. Vanaf links draaide ze naar binnen en schoot de bal fantastisch in de kruising.

 

Nu moesten de Drachtster dames in de achtervolging. Vier wissels en een aanvallender systeem moesten de oplossing bieden. De aanvallende intenties leverden nog wel een drietal mooie kansen op, maar helaas werd er niet meer gescoord. Dus moest de thuisreis met een nederlaag begonnen worden.

 

Over twee weken komt Zeerobben op bezoek in het Drachtster Bos. Ook weer een zespuntenwedstrijd. De komende twee weken hebben de dames de tijd om zich weer klaar te maken voor deze mooie wedstrijd.

Twitter

Onze sponsors