Voorbeschouwing Drachtster Boys-Harkemase Boys

Puur objectief beschouwd staat komende zaterdag de nummer vijf tegen de nummer tien op het programma in de hoofdklasse C. Nummer vijf moet winnen om aansluiting met de top te houden, nummer tien moet niet teveel punten verliezen om zodoende boven de streep te blijven.


1106 derby voorbeschouwingMaar Drachtster Boys-Harkemase Boys is natuurlijk gewoon Dé Derby van de Friese Wouden. Er staat veel meer op het spel. De eer, bijvoorbeeld. Vraag het een willekeurige Harrekiet, en hij of zij zal beamen dat de stand op de ranglijst niet uitmaakt: dit duel moet gewoon gewonnen worden. En bij Harkemase Boys hebben ze dan recht van spreken, omdat de ploeg de laatste jaren altijd boven Drachtster Boys is geëindigd. En het steekt aan Drachtster kant eigenlijk wel dat Drachtster Boys vorig seizoen tegen slechts één ploeg twee keer echt kansloos is geweest: Harkemase Boys. Thuis eindigde de wedstrijd in 0-2.


Maar er is hoop in het Drachtster Bos. De mannen van Fred de Boer hebben tot nu toe naar behoren gepresteerd, en de 1-1 tegen Excelsior’31 van afgelopen zaterdag was een prima resultaat. De Boer weet dat hij de spelers niet hoeft te motiveren, die zullen hoe dan ook op scherp staan. Dat geldt niet alleen voor oud-spelers van Harkemase Boys Joël Wagenaar en Harvey Bischop, elke speler van Drachtster Boys wil van de Harrekieten winnen. En waarom zou dat nu niet gebeuren? De achterstand op Harkemase Boys, die tot nu toe wisselvallig presteren, is maar drie punten. Gek genoeg halen de Harrekieten juist op vreemde bodem dit seizoen de punten, waar Drachtster Boys de naam heeft thuis moeilijk te verslaan te zijn. De laatste twee wedstrijden, tegen DVS’33 en ACV, gingen echter verloren…

 

We kunnen voorbeschouwen tot we een ons wegen, voor supporters van Drachtster Boys blijft één ding overeind: veel wedstrijden mógen we winnen, deze wíllen we winnen. Aan de inzet, strijd en passie van het eerste zal het niet liggen, zo is de verwachting. We heten de gasten uit Harkema alvast van harte welkom. Maar de punten blijven in Drachten.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors