Voorbeschouwing Drachtster Boys-WHC

´Vriendschap´

In stilte is vriendschap misschien wel het mooist. Een hand op je schouder of simpelweg een blik van verstandhouding. Ploeggenoten zijn is vriendschap. Soms alleen maar in het veld. Daarbuiten kan je volkomen vreemden voor elkaar zijn qua denken en doen.


WHC komt op bezoek. Nog strijdend om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Net als Drachtster Boys, die zich overigens bij winst officieus veilig kunnen noemen. Je weet inmiddels wat je kunt verwachten. Spanning tot de laatste seconde en een vrolijk stemmende inzet en passie.

Het affiche was goed genoeg afgelopen woensdag. Een toneelstuk over mannenvriendschap met behulp van voetbalmetaforen. Eric van Sauers en Cees Geel speelden het stuk geschreven door Raoul Heertje. Ze hadden niet alleen last van een Champions League-avond. De veertig (!) bezoekers in de Harmonie werden getrakteerd op een draak van een toneelstuk.


Heel soms werd er wat gegniffeld. Van Sauers is simpelweg geen acteur. De mannen deden hun best, dat wel. Het was tegen beter weten in. Degradatie lag niet eens meer op de loer, het was al een feit en dat wisten ze donders goed.

Raoul Heertje kan grappig zijn in oneliners en in bizarre betogen. Een toneelstuk schrijven is te hoog gegrepen, veel te hoog. Het grootste deel van de avond probeerde ik al kijkend en luisterend het stuk te herschrijven. Na de show restte er maar 1 ding. Zo snel mogelijk naar huis om de laatste 20 minuten Atletico-Barca te zien.


Blijf jij wel na de show van zaterdagmiddag? Er is feest in de kantine na afloop. Met een beetje geluk vieren we het (bijna) veilig zijn van het eerste en het landskampioenschap van de zaaldames. We kloppen het af, voor de zekerheid.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors