Voorbeschouwing Staphorst-Drachtster Boys

"Trots & malloten"

Fit van lichaam en geest. Ingredienten om succesvol de laatste vijf wedstrijden van het seizoen in te gaan. De Boys staan 4 punten boven de streep die zogenaamde “promotie/degradatie wedstrijden” tot gevolg hebben.

 

Staphorst is in de competitie bezig met een puike serie. Twaalf competitie wedstrijden op rij ongeslagen. Het laatste verlies dateert van 9 november 2013. De tegenstander? Inderdaad, Drachtster Boys.


Een supporters bus gaat mee, er is nog plek. Stap in en je krijgt gegarandeerd het schoolreisje gevoel.

 

Het Friese voetbal liet van zich horen deze week. De hashtags “oprotten” en “verrader” waren digitaal niet aan te slepen. De Leeuwarder bijeenkomst van voornamelijk lieden met een stadion verbod of anderszins tijdelijk niet toerekeningsvatbaren verliep zoals je kunt verwachten. Mallotig, agressief en treurig stemmend.

 

Woensdagavond kwam er een trots voor terug. Henk de Jong sprak mooi in de NOS microfoon na de verloren wedstrijd tegen Utrecht. Hij bracht met oprechte en nog net ingehouden emotie het Nederlandse profvoetbal in kaart. Het miljoenenbal van de Eredivisie is beperkt. Met twee voeten stevig op de grond werd door Henk duidelijk gemaakt dat hij simpelweg moet werken voor zijn geld. Zo kan hij de maandelijkse rekeningen betalen en zijn gezin onderhouden. De openheid waarmee hij dit vertelde was prachtig. Het gaf een warm gevoel, verteld zonder opsmuk of dikdoenerij.

 

Zaterdagmiddag wedstrijd nummer 22 van deze competitie. Het begin van de eindfase. Al het voorafgaande was kinderspel. De winnaars staan nu op, je zult het zien. Dat levert inzichten op. En strijd, die wekelijkse, verslavende, heerlijke strijd om de bal. Nog heel even geduld.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors