Voorbeschouwing Drachtster Boys-DETO

Verkiezingskoorts en zakdoekjes

De rekensommen lagen al klaar. Bij verlies zou DETO zich nog alleen officieel veilig kunnen spelen. Opeens: De wedstrijd VVOG – DETO moet wellicht worden overgespeeld in verband met een onrechtmatige speler bij VVOG op 15 februari jl. Aangezien DETO deze wedstrijd verloor zou het kunnen dat…


Uw voorbeschouwer denkt even dat hij ijlt. Dit kan kloppen met de koorts die zijn lichaam woensdagmiddag binnentrok. De verkiezingen geven hem anders nooit verhoging, tot deze keer.


Allerlei peilingen konden de prullenbak in als dit niet zo uitkwam bij de heren en verdwaalde dames politici. Viel de uitslag tegen dan was dit al voorspelt in de peilingen. Viel het mee. Vertaald in minder verlies dan diezelfde peilingen aangaven, dan werd dit niet als strohalm of reddingsboei bekeken. Nee, een enorme vechtlust van de partij en door “al die hardwerkende partijgenoten in het land” was dan de logische uitleg.


Met laatste krachtsinspanningen wist uw voorbeschouwer, liggend in bed, nog net een pakje zakdoekjes uit frustratie naar de beeldbuis te werpen. Dit toen voor de (geturfde) twaalfde keer de “zich uit de naad werkende” locals werden geroemd door de politieke kopstukken in speeches en mini-flutinterviews vlak voordat ze hun timide achterban gingen toespreken. De koorts werd te erg. Ik meende een soort Monica Lewinsky te zien. Achter de CDA voorman Haersma Buma stond toch echt een jonge vrouw amechtig te kijken naar deze uhm.. brave borst.


Zonder er allerlei peilingen op los te hebben gelaten kan het zijn dat het zaterdag een nek-aan-nekrace wordt. De uitslag zal pas bekend zijn nadat alle doelpunten officieel geteld zijn en goedgekeurd.


De nabeschouwing is misschien nog wel het leukste. Vooral met drie punten op zak. Binnen vijf minuten is het angstzweet vooraf vergeten. “Proost”, “Ik zei het al” en “wat zijn we toch geweldig” komen hopelijk vanaf een uur of half vijf uit de monden van de Boys supporters.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors