Voorbeschouwing csv Apeldoorn-Drachtster Boys

Tel je zegeningen.
Drachtster Boys staat onderaan. Alleen wel in het linkerrijtje! Apeldoorn 1 plekje maar wel 4 punten daarboven. Na een vrij belabberde tweede periode lijkt die ploeg nu echt op stoom te zijn gekomen. Waarom ook niet. Het lijkt al lente, ze ruiken de stal en via een derde periode is een seizoen nog spectaculair af te sluiten.


Dan komt er een team op bezoek die er een satanisch genoegen in lijkt te scheppen om een wedstrijd vervelend te maken voor de tegenstander. Overigens zonder bruut geweld of geniepigheden. Ze hebben een strijdplan. Dat hebben wel meer teams hoor ik je denken. Dat klopt. Drachtster Boys voert dit plan ook uit, soms neigend naar de perfectie. Het plan wordt met een aanstekelijk enthousiasme en geloof op het veld neergelegd.


Ze dubbelen dat het een lieve lust is. Vorige week leek een speler van Go Ahead Kampen het toch echt te doen bij een dood spelmoment. Hij zat te tellen. Je zag het hem nog een keer doen ter controle. Hebben zij nou twaalf man of wij misschien tien? Die vertwijfeling op het gezicht, en de drie punten, zijn het mooiste compliment dat je als team kunt krijgen. Deze zegeningen moet je tellen en koesteren


Het grote rekenen lijkt begonnen. “Als wij nou die wedstrijd winnen en hullie zouden verliezen, nou dan zijn we bijna……” Ho, stop. Je eigen punten tellen mag. Het zijn er 24. Verder rekenen laten we over aan wiskundigen en creatieve politici.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors