Voorbeschouwing Go Ahead Kampen-Drachtster Boys

Blatende sjaaltjes

Een mooi affiche in de beginnende lentezon. Een potje om de nacompetitie te ontlopen. Voor neutrale voetballiefhebbers is zoiets nog wel leuk, een lekker toetje. Voor promovendi is het een feestje. Supporters die nog nooit eerder een clubsjaaltje om hadden paraderen plots trots rond. Het spul rolt vaak iets te uitgeblaten uit een provinciebus. Het publiek van de mogelijke degradant loopt opvallend ingetogener op het sportpark. De wedstrijden die nodeloos in de slotfase zijn weggegeven passeren nog maar een keer de revue. Alsof er een kans is op alsnog een andere afloop.


Een potje die van invloed is op de billenknijpfactor de komende weken.


Volgens onze Louis is de pers een doorgeefluik voor zijn trainerskunstjes. Journalisten zijn er niet om na te denken. Wat rest er dan voor ons als ongediplomeerde liefhebbers? Amechtig Louis bejubelen?


Lieve Louis, ik leg het nog 1 keertje uit. Het Nederlands elftal is een gezelschapsspel voor circa 16 miljoen mensen. Je bent de spelleider, vooruit. Alleen de deal is dat iedereen zijn zegje mag doen over de spelregels. Als dat je stoort (mateloos waarschijnlijk), vette pech. Wij mogen mee blaten en doen dit vrolijk, niet gehinderd door enige kennis. Als je ons wilt slachten krijg je een wollige aanval retour. Het maakt niet uit wat je doet of zegt. Ook al heb jij je schaapjes al lang op het droge. Je hebt alleen gelijk als je wint. Duidelijk zo?


Zaterdagmiddag kan je huid voor het eerst dit jaar iets verkleuren. Een kleine tip. Blijf tot het allerlaatste fluitsignaal. De beslissing in deze wedstrijd kon wel eens in de blessuretijd vallen. Zie je het voor je, de 92ste minuut. Nog een aanval wordt er opgezet, de hoop op een doelpunt en tegelijk die angst voor een dodelijke counter. Het moment om te beseffen waarom je langs de lijn staat.

Er is nog plaats in de bus voor deze uitwedstrijd! Meld je aan via deze link: inschrijvingsformulier

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors