Voorbeschouwing Be Quick Dokkum-Drachtster Boys

Mijn eerste gedachten bij Dokkum zijn Elfstedentocht en Mark van der Velde. Hij was in de jaren ’70 een prima linksback in het eerste van Drachtster Boys.

 

Ik spreek hem a.s. zaterdag kort, zijn Parkinson weerhoudt hem om op het complex te komen. Zoete herinneringen aan vakanties begin van de jaren ’80. Palingen verschalken, Tour de France luisteren. Toen we wat ouder waren, het leven bespreken.


De strijd tegen een ziekte is iets anders dan een strijd tegen een slechte reeks. Kan je vechten tegen een ziekte? Maarten vd Weijden heeft bewezen dat het niet perse nodig is.


Henk Konings, trainer van be Quick heeft een mooi Drachtster Boys verleden, gekeept en als assistent-trainer de fijne kneepjes geleerd van Gerry Hamstra. Laat de trainer van de Boys, Hans van der Ploeg, nou ook tegelijkertijd speler van Drachtster Boys zijn geweest en een respectvolle clash doemt op.

 

Een Friese derby in december. Hoe is het met de ziekenboeg van beide ploegen? Nooit een excuus.

 

Kwetsbaar voor de winterstop. Voorzichtig terug kijken op de eerste seizoenshelft is gevaarlijk. Hier zijn nog serieuze punten te behalen. Lonkt degradatievoetbal voor be Quick nadrukkelijk of ligt er middenmoot geneuzel klaar voor Drachtster boys?
Na deze middag weten we meer. Laat Drachtster Boys zien hoe goed ze kunnen voetballen? We weten het. De kunst is om dat te bewijzen.

 

December maakt soms kwetsbaar. Melancholie ligt op de loer. Terug kijken in het afgelopen jaar. Te vroeg. Er is deze zaterdag een wedstrijd gepland. Punten halen in deze fase is te fijn.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors