Komende zaterdag competitiekraker tegen SV Urk

Lang heeft de ploeg van Fred de Boer niet om bij te komen van de flinke nederlaag in de derby van afgelopen maandag. Komende zaterdag wacht namelijk een belangrijke tegenstander: SV Urk. Het eerste kan daarbij alle steun gebruiken!


0411-db-urk-2Vijf wedstrijden voor het einde mogen we ervan uit gaan dat directe degradatie geen optie meer is. Drachtster Boys staat elf punten boven die streep. Maar de plaatsen 11 en 12 verplichten tot het spelen van promotie/degradatie-wedstrijden, op een moment dat je je liever voorbereidt op het nieuwe seizoen. Bovendien kun je zomaar tegen een hele goede tegenstander aanlopen. Kortom, er is Drachtster Boys, dat nu negende staat, alles aan gelegen om boven die streep te eindigen. Drachtster Boys staat nu zes punten boven díe streep. Het lijkt daarmee redelijk veilig, maar voetbal is geen wiskunde.

 


SV Urk staat na een slechte serie in de afgelopen vijf wedstrijden (4 punten) onder die streep. En het moge duidelijk zijn dat de Urkers in de Hoofdklasse willen blijven, en alleen maar voor punten, en dan het liefst drie, naar Drachten komen. Een echte zespuntenwedstrijd, tussen twee ploegen die elkaar op Urk al twee keer tegenkwamen: competitie (1-0) en beker (1-1, winst voor Drachtster Boys na strafschoppen).

 

Het eerste heeft je nodig!

Tijd voor een reguliere overwinning. Dit is het beste moment. Bij winst van Drachtster Boys kan het zich zomaar volgend weekend helemaal veilig spelen. Maar laten we ons eerst richten op de wedstrijd tegen Urk, dat gemotiveerd naar Drachten zal komen om de eerste van vijf ‘finales’ te spelen. Bij deze een oproep aan al onze leden om het eerste te komen steunen aankomende zaterdag. Leden, supporters, sponsors, jeugdploegen: we rekenen op jullie. Aftrap in het Drachtster Bos om 14.30 uur.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors