Doelpuntrijke zege voor Drachtster Boys

DRACHTEN - Stelling: De laatste wedstrijd voor de winterstop is een samenvatting van de eerste seizoenshelft. En of dat vanmiddag klopt voor Drachtster Boys. Prachtige doelpunten, verwarring, kwetsbaarheid in de omschakeling, maffe momenten maar uiteindelijk doortastend.

 

Het voelt zo goed, dit zat al in de groep vanaf dinsdag of in ieder geval donderdag. Wat er ook gebeurt, deze drie punten blijven in het Drachtster Bos. De verwarring begint al bij de warming-up. Bedum is speciaal voor vandaag naar links van de kleedboxen gedirigeerd voor de warming up. Emile, de keeper is er niet van op de hoogte en loopt naar zijn vaste kant. Hij weet de Bedumers duidelijk te maken dat ze toch naar rechts moeten voor hun wedstrijdvoorbereiding. Ze laten zich wegjagen. Is dit een voorbode voor de wedstrijd?

 

1217 robin zuidemaDe eerste kopkans voor Rob Schokker is er al snel. Even later de voorzet die geoefend en perfect is. Hamstra, Schokker. 1-0. Om elk moment en doelpunt te beschrijven zou een roman opleveren, niet doen dus. Het moment van de wedstrijd speelt zich buiten het veld af. Robin Zuidema arriveert in de sponsorruimte, schijnbaar fragiel na 41 dagen ziekenhuis. Hij is ijzersterk merken we. Genietend om eindelijk buiten de vier muren van het hospitaal te zijn. In zijn natuurlijke omgeving, het voetbalveld. Iedereen is blij om hem te zien. Hij geniet. Onderweg naar de club was er een mantra. Drie punten, drie punten, drie punten. Hij bezweert hiermee de wedstrijd.

 

De vlotte voorsprong wordt even zo snel weggegeven 1-2. Het tweede doelpunt van Bedum is van grote klasse. Kort scherp in de linkerbovenhoek. De vrije trap van Ard is van een onwerkelijke schoonheid, 20 of 22 meter, we komen er niet uit. Maar de bal belandt via de onderkant lat in het netje.

 

Merkwaardig

De tweede helft is op zijn minst merkwaardig te noemen. Als je als toeschouwer je even omdraait om een lokale schoonheid na te kijken of op je telefoon andere scores checkt ben je de sjaak. De doelpunten zijn talrijk en razendsnel achter elkaar. De stofwolken dwarrelen nog rond. Toeschouwers kijken elkaar in verwarring aan. Het is 5-3.

 

De winterstop ingaan met een overwinning. Heerlijk. Het vizier omhoog. Het wordt nog een mooi seizoen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors