Als in een roman van Couperus (Noordscheschut-Drachtster Boys 2-1)

Het weer is grijs en saai. We zien onderweg de “Albino Earrebarre” in een weiland. Zou deze witte ooievaar punten willen geven aan Drachtster Boys in plaats van baby’s ?

 

De wedstrijd zelf. Er zijn kleine mogelijkheden voor de Boys. In de zevende minuut komt een lange bal op het koppie van Rob Schokker. Aziz Geyik verlengt iets later een bal op Jan-Jacob vd Mei. Zo zijn er meer momenten zonder echt de overtuiging te hebben dat er uit wordt gescoord.

 

Het spel wordt slordiger en slordiger. Er wordt nog flink nagecoacht, dat wel. Een kans voor Noordscheschut, mis. Iets later een kopbal van Rob Schokker richting de bovenhoek. De keeper van Noordscheschut red geweldig en niet voor de laatste keer deze middag.

 

Onverstoorbaar

De gastgevers spelen onverstoorbaar, niet groots. Een punter over dertig meter komt aan. Dit is onorthodox, maar het werkt. Blijft het spel van de Boys slordig? Een volmondig ja.

 

Het spel klotst op een neer. Golft klink te goed voor deze 1e helft. Het is bijna onvermijdelijk, als een Louis Couperusroman. Je voelt dat het mis gaat, je weet het en kan er niks meer aan veranderen. Het wordt onbewust geaccepteerd. Ergens gaat er iets mis. Op het middenveld, de verdediging of een combinatie? Het scorebord vertelt ons de conclusie. 1-0.

 

Geduldig spel

De pauze is grimmig en met volume.

 

Gelukkig reageren de Boys zoals het moet. Ze trekken de wedstrijd naar zich toe. Er komt druk, geduldig spel met dreiging en kansjes. Eindelijk resultaat. Sicco Bouwer doet het als invaller. 1-1.

 

Een extra bonus, een pennel. Couperus' stemmetje zit ondertussen in mijn hoofd en helaas ook die van Rob Schokker. De vermaledijde keeper van de gastgevers redt prima.
Het blijft 1-1.

 

Het spel brokkelt langzaam weer af bij Drachtster Boys. Nog voordat uw verslaggever kan bedenken dat een gelijkspel dan ook nog zo gek niet is, gebeurt het. Weer zo’n vreemde omschakeling. Of beter gezegd nauwelijks omschakeling. Zijn ze voor een kort moment bevroren? Noordscheschut niet. Buitenspel of niet. Keeper Emile Peters wordt omspeeld en het is 2-1. En bijna tijd.

 

De schemer is ingevallen. Afdruipen geblazen. De zaterdagmiddag als een naargeestig boek.

A-selectie 2018-2019

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors