Bolt is de naam, Stefan Bolt

DRACHTEN - Scheidsrechter Jan van Dijk vertrok voor alle zekerheid een kwartiertje eerder van huis, omdat hij voor aanvang van de topper Drachtster Boys-Gorecht (de koploper in de eerste klasse E tegen de runner-up Gorecht, derde plek op de ranglijst) vanwege de weersomstandigheden het voetbalveld aan een extra check wilde onderwerpen. “Geen probleem; het is natuurlijk voor ons als scheidsrechters prachtig als zo’n wedstrijd op het hoofdveld plaatsvindt!”

 

Dat Gorecht op een verdienstelijke derde plek op de ranglijst staat bleek wel uit de ouverture van de wedstrijd. Zonder schroom trad de ploeg uit Groningen de koploper tegemoet en nam het, zodra de gelegenheid zich daartoe voordeed, het initiatief. Dat resulteerde al in de 7e minuut tot een listig balletje over keeper Strijker, die via de lat het veld weer in stuiterde waarna Gorechter Frank van der Veen een niet te missen kans kreeg de openingstreffer te scoren. Vanwege het gladde veld kreeg hij de bal echter verkeerd op de pantoffel waarna hij deze tot grote opluchting van de Drachtster Boys-aanhang over het doel schoot.

Maar deze waarschuwing was niet aan dovemans oren gericht. Na de wat moeizame start, mede veroorzaakt door de afwezigheid vanwege een blessure van Mark Huizinga in het hart van de defensie, kreeg Drachtster Boys meer vat op het spel van Gorecht en deelde het enkele speldenprikjes uit, die overigens niet tot grote kansen leidden. Toch was het bijna raak in de 25e minuut, toen een fraaie combinatie tussen de ijverige maar in zijn acties niet altijd gelukkige Stefan Bolt en Saïd Hassan leidde tot een prima voorzet van de laatste, die door Rob Schokker prima ingekopt werd. In een uiterste poging van een verdediger van Gorecht werd zijn kopbal van de lijn gehaald.

Toen het publiek zich ging opmaken voor een lekker bakje warme koffie, tevreden over een uiterst attractieve en open wedstrijd die het voorgeschoteld kreeg van twee ploegen die voor de winst gingen, was daar ineens als een duveltje uit het doosje Stefan Bolt. Het jonkie-uit-eigen-nest verraste medespelers en vooral verdedigers van Gorecht door uit een onmogelijke hoek de bal diagonaal achter Gorecht-keeper Willem Bouwkamp te schieten, en amper drie minuten later flikte hij dit opnieuw: met een prachtige knal verraste hij Willem Bouwkamp voor de tweede keer: 2-0.

Het betekende dat Gorecht alle reserves moest laten varen om in de tweede helft in de achtervolging te gaan. Dat deed de ploeg dan ook vanaf de aftrap, maar de ruimte die het daardoor noodgedwongen moest prijsgeven werd slim door Drachtster Boys benut. Er kwam een handvol grote kansen, maar de Boys maakten het zichzelf wat moeilijk door uitgelezen mogelijkheden niet in doelpunten om te zetten. Said Hassan slingerde zich door de defensie van Gorecht maar zijn schuiver ging via de buitenkant van de paal naast. Een aantal scrimmages voor de goal van Gorecht leverden mooie kansjes op, maar de bevrijdende derde treffer kwam er niet, zodat Gorecht de hoop bleef houden op de aansluitingstreffer.

Maar de derde treffer kwam er wel, en hoe. Good-old Jan Stoker werd na een formidabel een-tweetje tussen Saïd Hassan en Marco Haijtjema vrijgespeeld, stormde op keeper Willem Bouwkamp af en gaf hem vervolgens geen schijn van kans: met een geweldige pegel scoorde Jan Stoker de derde Drachtster treffer. Dat was de genadeklap voor het dappere Gorecht, dat nog wel wat kansjes kreeg, maar een buitenspeldoelpunt zag afgekeurd en een aantal mooie doelpogingen gepareerd zag door een deze middag weer formidabel keepende Richard Strijker. Al met al een hartverwarmende pot voetbal op een koude herfstdag in november, prima geleid door scheidsrechter Jan van Dijk die deze middag geen enkele kaart hoefde uit te delen. Dat tekende de sportieve sfeer waarin deze wedstrijd plaatsvond. En dat mag ook wel eens gezegd worden!

 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors